Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 19 april 2015

Zo hang je een bed aan touwen zonder het plafond mee te nemen

Geïnspireerd door één van onze lezers, die op zoek was naar het bed met kabelsysteem uit dit artikel, gingen wij op zoek naar manieren om zelf zo’n bed aan touwen te hangen.

Wij beseften ons dat lang niet iedereen een stevig plafond heeft om een heel bed aan te hangen en gingen daarom op zoek naar alternatieven voor zo’n bed aan touwen.

Bron: nyompeng

De oplossing
Creëer de optische illusie van een bed aan touwen, maar laat de touwen niet het werkelijke gewicht dragen. Hierbij heb je twee opties.

Bron: welke

Optie 1
De eerste mogelijkheid is om het bed aan de achterwand of zijwand te bevestigen, maar daarvoor heb je uiteraard wel een stevige steunwand nodig en dat is – net als bij het plafond – lang niet altijd het geval.

welke

Bron: Scoop

Optie 2
Zet het bed op een plateau dat niet of nauwelijks zichtbaar is vanaf de zijkant. Je kan bijvoorbeeld een plateau in het midden onder het bed plaatsen voor goede stevigheid of zet het bed op twee brede balken, die je ook weer iets van de kant af zet zodat deze minder zichtbaar zijn.

Bron: weddbook

Uiteindelijk kun je dikke trossen zoeken bij scheepswerven of tweedehands winkels (zoek even online). Met een paar grote haken en een boormachine kun je de touwen aan het bed en het plafond bevestigen et voilà: je bed aan touwen is ready en safe!

Over scheepsattributen gesproken.. We kunnen nog heel wat ruimtebesparende lesjes leren van scheepsinterieurs. Kijk maar even hier.

Reageer op artikel:
Zo hang je een bed aan touwen zonder het plafond mee te nemen
Sluiten