Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Opbergen 13 februari 2016

Zó handig: 6 ideeën met magneten om je huis geordend te houden

Eigenlijk zijn er twee soorten mensen: zij die niets liever doen dan opruimen en ordenen, en dan heb je nog die mensen die stiekem een beetje rommelig zijn. Nu schreven we eerder al een heleboel artikelen over opruimen, maar we weten zeker dat deze 6 tips je ook zullen helpen bij een geordend huis. Of je nu hoort bij de eerste of de tweede groep; het enige wat je nodig hebt is sterke lijm en magneten. Kijk snel naar deze zes handige ideeën!

Heb je de smaak van ordenen en opruimen helemaal te pakken? Lees dan in dit artikel de belangrijkste tips uit de bestseller van opruimgoeroe Marie Kondo.

1. Een strip voor je messen

Deze truc ken je waarschijnlijk al. Zo’n magneetstrip is een heel handige manier om je scherpe koksmessen veilig op te bergen. Zo hoef je nooit meer in de keukenla te graaien voor het juiste mes! De strip kun je vinden in elke ijzerhandel, maar ook op de keukenafdeling van IKEA.

Bron: Etsy

2. Handige kruidenpotjes voor in de keuken

Voor alle keukenprinsen en -prinsessen is dit een geniale oplossing om al je kruiden netjes op te bergen. Je kunt deze magnetische kruidenpotjes kopen via Etsy, maar je kunt zo’n constructie natuurlijk ook makkelijk zelf DIY-en! Koop wat mooie glazen potjes, een metalen plaat (of gebruik de zijkant van he koelkast) en kleine magneetjes. Lijm de magneten op de deksels van de potjes en klaar is kees! De verse kruiden geven meteen wat kleur aan je keuken.

3. Al je beautyspulletjes op één plek

We denken dat elke vrouw dit probleem wel kent: je blijft maar spelden en elastiekjes kopen omdat ze op wonderbaarlijke wijze altijd zoek raken. Maar de oplossing kan zo simpel zijn! Orden je bobby pins, haarelastieken, schaartjes en pincet door middel van dezelfde strip als het eerste idee.

4. Nooit meer je sleutels kwijt

Heb je in de hal wandplanken hangen? Dan is dit idee echt een piece of cake. Koop een aantal kleine magneten en plak ze onder de plank. Bij binnenkomst hang je je sleutels zonder moeite op, ideaal toch?

5. Een opgeruimde kinderkamer

Dat is de droom van elke ouder, toch? Help je kind een handje met dit super simpele idee: schroef een magnetische plaat of strip tegen de muur, waar de ijzeren speelgoedautootjes zo aan blijven ‘plakken’. Héél handig, en het staat ook nog eens leuk!

Blijft de kamer toch een rommeltje? Dan kan dit leuke opbergsysteem ook goed van pas komen.

6. Fijne blikjes op de koelkast

Heb je een goede verzameling blikjes? Plak aan de achterkant kleine magneten en gebruik ze als extra storage in de keuken. Vaak belanden pennen, elastiekjes en paperclips in de welbekende ‘rommella’, waar je naar verloop van tijd niets meer terug kunt vinden. Met deze blikjes is dat verleden tijd, en het staat nog gezellig ook.

Bekijk ook: 5 tips voor het opbergen van je groente en fruit

Reageer op artikel:
Zó handig: 6 ideeën met magneten om je huis geordend te houden
Sluiten