Inspiratieboost: haal de Parijse elegantie in je keuken

Inspiratieboost: haal de Parijse elegantie in je keuken

De Franse cuisine doet je waarschijnlijk al snel afdwalen naar delicate gebakjes, krokant stokbrood, rijke kaas en volle wijn. De daadwerkelijke keuken waar al dit lekkers wordt bereid heeft diezelfde elegance. Reden genoeg om ook wat van die Parijse elegantie af te kijken.

Zó geef je de brocante, Franse stijl een moderne twist en waan je je op Hollandse bodem een beetje in het romantische Parijs.

Fantastic Frank

Met een mix van oude en nieuwe elementen en de geur van versgebakken stokbrood is de keuken van de Parisienne warm en sfeervol als geen ander. Deze stijl combineert ook mooi met Scandinavische elementen. Met Franse bistrostoeltjes en stijlvol wit heb je best of both worlds.

Abkasha
Abkasha

Een houten vloer geeft je keuken meteen meer sfeer. Style het een klassiek fornuis en koperen elementen zoals steelpannen om dit warme gevoel te benadrukken. Als modern element kun je het geheel combineren met marmer en strakke keukenkastjes.

Wil je de rest van dit Franse interieur zien? Bekijk dan hier de volledige binnenkijker.

Stefano Candito

Of ga voor een klassieke, antieke tegelvloer. Voor een meer landelijke look match je de vloer met brocante keukenkastjes.

Desdemy

Als een van de culinaire hotspots van de wereld, mag eten niet ontbreken in de Franse keuken. Potten met kruiden, een rieten mand met stokbrood en vintage apparatuur. Bewaar je lepels in een vintage blik en struin vlooienmarkten af voor brocante items. Met accessoires als deze haal je een un petit peu Parijse elegantie in huis, zonder dat het domineert.

Lees ook:
een appartement in Parijs met fantastisch design.