Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 24 okt 2016

3x styling lessen uit het appartement van Annebet Philips

Een tijdje terug bezochten we het appartement van Annebet Philips. Zij is productontwerper en woont in Amsterdam. Met veel eigen ontwerpen heeft haar huis een heel eigentijdse en creatieve look. Wij bekeken het appartement nog eens goed en haalden er drie styling lessen uit, die we graag met je delen.

Check voordat je verder gaat eerst nog even de volledige binnenkijker.

1. Pas je meubels aan op de ruimte

Als er iets is wat we leerden van Annebet, dan is het wel dat de wisseling van ruimte niet betekent dat je meteen nieuwe meubels nodig hebt. Annebet kwam er met de verhuizing achter dat haar kast niet in de woonkamer past. Het plafond was te laag. De oplossing? Ze zaagde een deel van de kast en zorgde er zo voor dat de kast wél in de woonkamer past. En de bovenkant van de kast? Die functioneert nu als opberger voor magazines! De pootjes van de bank zaagde Annebet overigens ook af. Zo zorg je ervoor dat alle meubels net iets lager uitvallen en de laagte van het plafond net iets minder opvalt.

2. Een witte basis doet wonderen

Deze les leerden we natuurlijk ook al van de Scandinaviërs. Maar waar ze in het Hoge Noorden minder kleur gebruiken, laat Annebet zien dat een witte basis kleuren ontzettend mooi doen uitkomen. Vooral de kleur rood is een terugkomende eyecatcher in dit appartement. Niet alleen de muren, plafond en vloer zijn wit; ook de meeste meubels zijn wit. Daardoor komen de gekleurde elementen extra tot hun recht en lijkt het appartement een stuk ruimer – ondanks het lage plafond.

3. Verzamel je reisvondsten en inspiratiebeelden

Én geef ze een plekje in huis. Het appartement van Annebet staat vol eigen creaties en vondsten van reizen, die zij maakte. Nu is Annebet ontwerper en is zij dus dagelijks bezig met creatie en inspiratie. Maar ook jij kunt zo’n unieke, creatieve look geven aan je interieur. Verzamel inspiratiebeelden en neem ter herinnering iets mee van een fijne vakantie of reis. Knip mooie editorials uit magazines, druk mooie beelden die je vond op internet af en hang deze aan een memobord.

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3x styling lessen uit het appartement van Annebet Philips
Sluiten