Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 4 aug 2018

Zo creëer je het hotel-gevoel in de slaapkamer (volgens een interieur expert)

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag vertelt Marlies hoe je dat fijne hotel-gevoel ook in je eigen slaapkamer kan toepassen.

Als ik binnenstap in een luxe hotelkamer word ik echt gelukkig. De sfeer is heerlijk ontspannen, de bedden zijn fluffy en de materialen zijn perfect op elkaar afgestemd. Zou het niet fantastisch zijn als je die hele kamer zo, hup, mee kan nemen en thuis weer uit kan pakken?! Nou dan heb ik goed nieuws voor je: dat kan gewoon. Een soort van dan.

Sfeer bepalen

Je hebt natuurlijk verschillende soorten toffe hotelkamers. De rustgevende aardetint kamer, de Scandinavisch witte kamer, de felle designer kamer… kies je favoriet en zoek lekker veel inspiratiebeelden op. Vervolgens pik je gewoon het kleurenpalet en de gebruikte materialen van je inspiratiebeelden. Houd je aan een stijl. Als je gaat mixen leidt dit vaak tot onrust en sla je dus eigenlijk de plank hartstikke mis.

Bed is king

Een goed bed is uiteraard een must als je een hotelwaardige slaapkamer aan het creëren bent. Neem echt even de tijd om het perfecte bed te vinden. Je weet dat je ‘m gevonden hebt als je er eigenlijk niet meer uit wil komen tijdens het proefliggen. Kijk voor de look en feel van je bed weer even naar je inspiratiebeelden. Vervolgens ga je opzoek naar beddengoed met een luxe uitstraling. Let erop dat je kiest voor een effen set. Een Barbapapa dekbed heeft niet direct een positieve uitwerking op het hotelgevoel zal ik maar zeggen.

Alles op z’n plek

Luxe hotelkamers zijn bijna altijd uitgerust met voldoende kastruimte. Dit omdat rondslingerende kleding en andere prularia veel onrust creëren. Probeer dus in je eigen hotel geïnspireerde slaapkamer zoveel mogelijk spullen achter kastdeurtjes op te bergen. Een inbouwkast van grond tot plafond is hier een goede voor. Ook nachtkastjes met lades werken lekker mee. Kijk hier ook weer goed op je inspiratiebeelden om het materiaal en de kleur te bepalen.

Lekker symmetrisch afstylen

Als de basis staat, is het tijd om de sfeer goed in te koppen. Ga niet overboard met accessoires. Kies aan aantal grote items en style deze zo symmetrisch mogelijk. Symmetrie draagt lekker bij aan de rustgevende sfeer die veel hotelkamers hebben. Denk bijvoorbeeld aan twee of vier grote schilderijen, opvallende nachtlampjes of grote planten op de vloer. Slaap lekker alvast!

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

Vorige blog van Marlies gemist? Raambekleding combineren doe je zo (volgens een interieur expert)

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo creëer je het hotel-gevoel in de slaapkamer (volgens een interieur expert)
Sluiten