Zo creëer je een Scandinavisch interieur met een warme sfeer

Waar een Scandinavisch interieur nogal clean oogt dankzij het vele gebruik van wit en zwart, laat dit appartement zien dat je ook met een Scandinavische look een fijne en vooral warme sfeer kunt creëren. Zoals we gewend zijn van Scandinaviërs is het kleurgebruik in dit appartement minimaal, maar dat betekent niet dat het saai is. Juist door verschillende materialen en tinten te combineren wordt dit interieur interessant. Kijk maar even mee..

Heb je plannen om de sfeer in huis om te gooien en zie je dit interieur wel zitten? Check dan ook even onze tips en ontdek hoe je met een aantal simpele aanpassingen een Scandinavisch interieur creëert.

Wat meteen opvalt is het grid-patroon op het vloerkleed en de sprei. Misschien komt dit doordat we onlangs nog dit moodboard maakten vol rasters; hoe dan ook: het maakt de kamer wel bijzonder.

Door naast wit en zwart ook een andere kleur toe te voegen, krijg je een speels effect. Bij een Scandinavisch interieur past dan vooral een aardekleur, aangezien dit goed aansluit bij de simplistische en rustige sfeer van het huis.

Wanneer de woonkamer niet zo groot is, is een verzameling salontafels een goede uitkomst. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en je kunt ze bij veel visite verdelen over de hoeken van de kamer. Klein budget? Check dan deze IKEA hack waarin wij uitleggen hoe je een simpel krukje omtovert tot salontafel.

Bij een strakke inrichting met licht kleurgebruik is het belangrijk om met accessoires te spelen. Zo creëer je met kussens, plaids, kunst en planten een gelaagdheid in je interieur dat voor een fijne sfeer zorgt. Kies hierbij voor verschillende natuurlijke materialen als wol, zijden en hout. Deze materialen versterken namelijk de back to basic-mentaliteit achter een Scandinavisch interieur. Gelukkig hoef je hier niet een grote duit in het zakje te doen. Shop de look hier.

Typisch voor een Scandinavisch ingerichte keuken is de hele muur vol metrotegels, zoals we ook al lieten zien in onze round-up met favoriete Scandinavische keukens. Dit geeft een stoere doch stijlvolle touch.

Heb je een lage, brede vensterbank? Maak daar dan een knusse eethoek van zoals hier is gedaan met allerlei kussens. Dit is een ideale manier om meer zitruimte te creëren in de eetkamer zonder dat dit ruimte inneemt. Ook dit bankje draagt bij aan de warme sfeer. Meer inspiratie voor zo’n knus zithoekje in de keuken vind je in dit artikel.

Een grote spiegel doet een kleine ruimte als de hal groter lijken, zoals je ook kunt zien in dit appartement. De gouden omlijsting geeft een klassieke touch naast de grove houten vloer en onbewerkte radiator.

www.alvhem.com

Reageer op artikel:
Zo creëer je een Scandinavisch interieur met een warme sfeer
Sluiten