Zo creëer je een luxe badkamer met de sfeer van een spa

Stel je even voor dat je altijd dat spa-gevoel kunt opzoeken, in je eigen huis. Dat willen we eigenlijk allemaal wel, toch? Daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips en ideeën voor het creëren van een luxe badkamer met die typische spa sfeer. Natuurlijk kun je niet àlle spa-elementen in huis halen (tenzij je echt in een dikke mansion woont), maar wij zijn ervan overtuigd dat je bepaalde onderdelen van een spa prima thuis kunt creëren.

Als je echt voor een luxe badkamer gaat, betekent dat sowieso dat je moet gaan verbouwen. Hoe je die verbouwing precies kunt betalen? Daar helpt ING je bij!

Neem een bad met extra’s

Er is in elk geval één must-have in een luxe badkamer en dat is natuurlijk het bad. En dan hebben we het niet over een gewoon bad, nee, dit bad mag wel wat extra’s hebben. Ga daarom voor een jacuzzi zodat je hier ook daadwerkelijk met meerdere personen in kan als je wilt. De meeste jacuzzi’s kosten zo rond de 4.000 euro. Als je een extra groot formaat wilt, lopen de prijzen uiteraard op en daarmee ook de verbruikskosten. Je hebt dan immers meer te verwarmen.

En ga voor een sauna of stoombad

Vast onderdeel van de spa is natuurlijk ook de sauna. Je hebt uiteraard de typisch Finse sauna van hout, maar je kunt ook kiezen voor het alternatief: een Turks stoombad. Het grootste verschil tussen beiden is dat een stoombad veel vochtiger is en in de sauna is de lucht droog. Qua design is een sauna altijd van hout en daarmee is het – wat ons betreft – meteen een mooie toevoeging aan je luxe badkamer. Een stoombad wordt gemaakt van kunststof dus heeft een totaal andere uitstraling, maar ook daarin zijn super veel opties. De prijs van een sauna start ongeveer rond de 1.000 euro en bij stoombaden zit je algauw rond de 8.000 euro.

Een luxe badkamer met een luxe douche

Je gebruikt de badkamer natuurlijk niet alleen om te badderen, dus is een luxe douche ook onmisbaar. Het aller belangrijkste hierbij is het soort douchekop en de keuze daarvoor is super persoonlijk. Als je echt voor de full spa experience gaat, kun je het beste een douchecabine installeren die meerdere douche opties biedt. Douchestralen uit de zijwanden, uit het plafond én een aparte handdouche. Daarnaast zijn er douches met meerdere standen, die je per knop kunt bedienen.

Over the top design

Ook door de looks van je badkamer moet je natuurlijk het gevoel van een spa krijgen. Kies daarom voor echte kwaliteit met materialen, die lang meegaan. Onze favoriet is marmer, maar elk ander hoogwaardig natuursteen is goed. Wil je echt het hammam-gevoel creëren? Ga dan voor bewerkte tegels.

Styling is key

We zeggen het wel vaker, maar met styling kun je zó ontzettend veel. Het is super bepalend voor de sfeer in een ruimte en als je een luxe badkamer wilt maken, kun je hier echt de finishing touch mee maken. Kies voor mooie badkamer producten, zoals badzeep en shampoo’s in mooie flessen. Zorg voor zachte, witte handdoeken, badjassen en slippers, en geef ze een mooi plekje in je ‘spa’.
Houd je van groen? Zet een aantal planten in de badkamer voor een subtropische sfeer.

And last, but not least.. zorg voor een fijne geur. Dat is vaak waardoor je meteen aan een spa moet denken. De geur die je kiest, is weer heel bepalend voor je stemming. ‘s Ochtends wil je een verkwikkende geur en kun je het beste gaan voor Rozemarijn of Pepermunt, terwijl je ‘s avonds beter voor een ontspannende geur als Lavendel of Mandarijn kunt kiezen. Ook Eucalyptus en Tijm zijn goede geuren voor het spa-gevoel, omdat de ontsmettend werken.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo creëer je een luxe badkamer met de sfeer van een spa
Sluiten