Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 25 februari 2016

Zo creëer je de illusie van een raam in de kelder

Het fijne aan een kelder is dat het er lekker koel is. Dat komt natuurlijk doordat de ruimte zich onder de grond bevindt en er geen zonlicht door de ramen komt. Er is immers geen raam in de kelder. Als je de kelder niet als opslagruimte gebruikt, maar echt als leefruimte, dan kunnen we ons zo voorstellen dat je daar wel graag een raam zou willen. Je kunt onmogelijk een echt raam in de kelder maken, maar je kunt wél de illusie van een raam creëren. Reddit-gebruiker Thatdbeagoodbandname kwam met dit idee en legt stap voor stap uit hoe je zo’n raam kunt maken.

Het enige wat je nodig hebt is een houten lijst, een plastic ‘raam’, LED-verlichting, twee dunne balkjes om een ruit in het raam te maken, gordijnen én maizena. Die maizena gebruik je om het licht te verspreiden. Je moet daarvoor de maizena mengen met warm water. Breng het mengsel aan op een doek en wrijf het uit over het plastic raam.

>> met deze lamp krijg je zelfs de donkerste kelderruimte verlicht

Als je het raam geïnstalleerd hebt, kun je de gordijnen ophangen zodat het net een echt raam lijkt. De foto’s zijn niet erg mooi, maar het geeft wel goed weer dat het raam net echt lijkt! Best wel cool toch? Zelf aan de slag met zo’n raam? Bekijk het volledige stappenplan hier.

Wil jij graag meer licht in een donkere ruimte in huis? Wij geven je een aantal ideeën om een kamer zonder raam te verlichten.

imgur.com

Reageer op artikel:
Zo creëer je de illusie van een raam in de kelder
Sluiten