Zó cool: win een nacht in het geheime appartement in de Eiffeltoren

De Eiffeltoren in Parijs werd in 1887 gebouwd als toegang tot de Wereldtentoonstelling in 1889. Sindsdien is het monument dé bezienswaardigheid van de stad en hebben al ruim 243.376.000 mensen de toren beklommen om te kunnen genieten van het prachtige uitzicht. De Eiffeltoren bestaat uit drie lagen zodat je vanaf verschillende hoogtes Parijs kunt bekijken. Maar wat velen niet weten is dat het monument naast de liften, restaurants en uitkijkpunten ook een ‘geheim’ appartement heeft.

Meneer Eiffel ontwierp het appartement in het geheim, als toevluchtsoord voor zichzelf om tot rust te komen, te kunnen reflecteren én om op nieuwe ideeën te komen. Hij heeft het bestaan van het appartement een tijd geheim kunnen houden, maar uiteindelijk werd het wel bekend. Rijke Parijse families boden hem torenhoge (pun intended) bedragen om er een nachtje te spenderen. Nu worden er wel tours gegeven, maar het is nog steeds niet mogelijk om het appartement te boeken. Tot nu. Want Home Away, een website met meer bijzondere vakantiehuizen, kiest door middel van een prijsvraag één gelukkige uit die met vijf personen de nacht mag spenderen in één van ‘s werelds meest gewilde locaties.

Gustave Eiffel in het compacte appartement.

Wat je daarvoor moet doen? Beschrijf op deze website waarom jij hier graag een nacht wilt verblijven. Dat moet kort en bondig, want je mag maar 140 karakters gebruiken. En dat kan nog lastig worden, aangezien wij wel honderd redenen kunnen bedenken!

Stél nou dat je wint, dat kun je onze city guide van deze fijne stad vast goed gebruiken. En bekijk om in de stemming te komen meteen even onze video met de mooiste architectuur van Parijs.

www.homeaway.com

Reageer op artikel:
Zó cool: win een nacht in het geheime appartement in de Eiffeltoren
Sluiten