Life hack: zó brand je kaarsen mooi en volledig op

Als je in de avond graag een kaarsje aansteekt, zul je het volgende – zeer frustrerende – fenomeen herkennen: soms ontstaat er een gat in de kaars en brandt ‘ie niet mooi op. Superzonde natuurlijk, vooral als het een luxe geurkaars is en bij elke flikkering van het vlammetje een euro verloren gaat. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je, zodat je zo lang mogelijk van je kaars kunt genieten.

Geknoeid? Dit zijn vijf geniale hacks voor het verwijderen van kaarsvet.

tips winterdip

Laat de bovenlaag volledig smelten

Steek je een kaars voor de eerste keer aan? Blaas deze dan pas uit op het moment dat de hele bovenlaag is gesmolten. Als je het al na een half uurtje doet, dan ben je dus fout bezig! Door eerst de bovenlaag helemaal te laten smelten, voorkomt je dat er een gat (of tunnel) in de was brandt.

Houd het lontje kort

Het is het beste als het lontje van je kaars niet langer is dan een halve centimeter, want hierdoor zal je kaars minder walmen. Je kunt de lont gemakkelijk korter knippen als deze te lang is.

Vermijd tocht

Een licht briesje kan het vlammetje van de kaars van richting laten veranderen. Als de tocht steeds van dezelfde kant komt, zal de kaars ook aan één kant sneller opbranden. Let hier dus op.

gat in kaars
A little gift

Zet kaarsen niet te dicht bij elkaar

Als je kaarsen te dicht naast elkaar zet, kan de warmte van de ene kaars de andere kaars laten smelten. Zorg daarom voor voldoende afstand.

Toch een gat in je kaars? Snijd de randen weg

Als je kaars niet mooi opbrandt, dan kun je de opstaande randen voorzichtig wegsnijden. Zo is het oppervlak weer gelijk.

kaars mooi opbranden
Zo en maan

Gebruik aluminiumfolie

Lukt het ondanks bovenstaande tips niet om de kaars mooi op te laten branden? Pak dan een stuk aluminiumfolie en vouw deze dubbel en wikkel het om je kaars heen, als een warm jasje. Let op dat je aan de bovenkant een stuk openlaat, zodat de kaars niet uitgaat. Dankzij de aluminiumfolie gaat de was sneller smelten en kun je een zogenaamde ‘pool’ creëren. Houd de kaars wel in de gaten, want deze kan erg heet worden!

Un doce dia

DIY: Maak zelf een (geur)kaars in een theekopje

Wil je graag zelf een (geur)kaars maken? Check dan hier deze leuke DIY van een kaars in een vintage theekopje.

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Life hack: zó brand je kaarsen mooi en volledig op
Sluiten