Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 11 sep 2020

3 tips waardoor je wél een zithoek in je studentenkamer kwijt kunt

Het nieuwe studiejaar is begonnen en dat betekent voor veel studenten verhuizen. Ga je je (zolder)kamer bij je ouders ook verruilen voor een nieuwe studentenkamer? In veel gevallen wordt je slaapkamer tegelijkertijd je woonkamer waardoor het bed al snel een sta-in-de-weg kan zijn. Om je te helpen een gezellige zithoek te creëren in een studentenkamer hebben we drie tips voor je.

Wonen op een klein aantal vierkante meters is sowieso een uitdaging. Daarom hebben we ook een aantal tips voor je waarmee je het meeste uit je studio haalt: een studio indelen doe je het beste op déze manier (5 handige tips).

3 tips voor een zithoek in je studentenkamer

1. Ga de hoogte in

Heb je een hoog plafond in je kamer, dan is een hoogslaper een van de beste ideeën. Je creëert zo heel gemakkelijk extra plek doordat je bed geen ruimte op de vloer inneemt. En die ruimte kun je heel goed gebruiken voor een zithoek of home office.

Een bank of een stoel onder een hoogslaper maakt de zithoek ook extra knus. Ook kun je de ruimte onder het bed gebruiken als opbergplek, waardoor je in de rest van je studentenkamer weer meer plek overhoudt voor een gezellige zithoek.

2. Betrek je bed bij de zithoek

Als je weinig ruimte tot je beschikking hebt is het slim om het bed voor meerdere doeleinden in te zetten. Dus, gebruik je bed niet alleen om te slapen, maar ook als extra plek om te zitten. Zet een paar stoelen naast het bed en je hebt een gezellige zithoek. Met een aantal kussens en een stijlvol plaid geef je het bed de look van een bank.

3. Of zorg voor een duidelijke scheiding

Als je kamer groot genoeg is raden we je aan om het zitten en slapen gescheiden te houden. En dat kan op een heel simpele manier. Een vloerkleed bij de zithoek geeft al duidelijk een scheiding aan tussen de zithoek en de rest van de kamer. Maar ook een kast of een gordijn zijn natuurlijk erg geschikt om te ruimte visueel te scheiden.

Een room divider is natuurlijk de meest logische manier om de kamer op te delen. Tip: ga dan wel voor een semi-transparante wand zodat je kamer niet opeens klein en hokkerig aanvoelt.

Nu je weet hoe je een gezellige zithoek kan maken in je studentenkamer is het tijd om aan de slag te gaan met de rest van het interieur. We hebben een aantal tips opgeschreven om je te helpen bij de inrichting van je kamer: waar je wel en niet op moet besparen tijdens het inrichten van je studentenkamer.

Meer tips voor je studentenkamer lees je hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 tips waardoor je wél een zithoek in je studentenkamer kwijt kunt
Sluiten