6 tips om zilvervisjes tegen te gaan en te bestrijden

Heb jij ook zo’n last van zilver- of papiervisjes? Het is vies, vervelend en vooral heel irritant om weer zo’n zilver beest weg te zien schieten in rap tempo, want snel zijn ze wel.
Als je d’r eenmaal eentje te pakken hebt kun je alweer achter de volgende aan. Zilvervisjes kun je het beste vermijden met deze handige tips!

Papiervisjes zijn kleine duivels; ze eten papierwerk op, dus kunnen je spullen in huis beschadigen. Behang, schilderijen en boeken zijn hier een goed voorbeeld van. Als dit gebeurt, is dat geen goed teken en heb je waarschijnlijk een hele plaag in huis. Vermijd dit en begin zo snel mogelijk met onderstaande tips!

kieren plinten
Dijkgraaf parket

Vermijd voedselresten

Voedselresten zijn aantrekkelijk voor zilvervisjes. Je ziet de beestjes waarschijnlijk vaak voorbijkomen tussen de pannen in de keukenkastjes. Zorg ervoor dat alles dus vrij van onder andere stof en voedsel is.

Kieren en gaten dichthouden

Ze zijn onwijs goed in verstoppertje spelen en passen vrijwel overal tussendoor. En ja dat doen ze ook! Pas daarom op voor kieren en gaten. Vooral achter plinten komen zilvervisjes voor. Het beste kun je de erge kieren en naden dicht kitten met lijm.

Voorkom vochtige plekken

De diertjes houden van een warme vochtige ruimtes, dus door je huis goed te ventileren zal het droger en frisser worden.

Papier is funest

Papier, zoals boeken kun je het beste opbergen in afgesloten (plastic) bakken. Ook achter loshangend behang vind je deze zilveren vijanden. Zorg dat je behang super strak zit, maar het beste is om alles te stucen dan heb je er in ieder geval geen last meer van.

doorgesneden appel
The Kitchn

Gipspoeder

Zoals we hierboven al zeiden houden zilvervisjes van vocht. Je kunt bijvoorbeeld een vochtige linnen doek ergens neerleggen met wat gipspoeder erop. De zilvervisjes komen hierop af en kunnen niet tegen het poeder. Schud de doek buiten uit en je hebt weer een plaagje bestreden.

Een doorgesneden appel

Een doorgesneden appel in een open plastic zak wil af en toe ook nog helpen. Zodra er zilvervisjes inzitten knoop je de zak dicht en gooi je deze weg in de kliko.

Dit vind je vast ook handig: middelen om muggen tegen te gaan.

Reageer op artikel:
6 tips om zilvervisjes tegen te gaan en te bestrijden
Sluiten