Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 3 mrt 2019

Heel tof: zilveren stoelen in een geheel roomwitte keuken

Eetkamerstoelen kiezen: dat is nog best wel een dingetje. Ze moeten goed zitten, maar niet echt op een relax-manier. Ze moeten mooi zijn, maar ook goed schoon te maken voor als je erop morst. En je wilt aan de ene kant stoelen kopen waar je nu helemaal verliefd op bent, maar wilt er over een paar weken ook nog niet uitgekeken op zijn. Tip van ons: de zilveren stoelen in dit appartement zijn lekker extra, maar toch neutraal en praktisch.

En o ja, ze blenden perfect in in de roomwitte keuken.

Afbeelding van zilveren stoelen in roomwitte keuken 1
Afbeelding van zilveren stoelen in roomwitte keuken 2

It’s all in the details – eh, zilveren stoelen

Als je van wit houdt, dan is dit duidelijk de keuken voor jou. Van de kastjes tot de tegels aan de muur en het kleedje op de vloer – eigenlijk is er niets kleurrijks te vinden. Waarom het dan toch geen ongezellige boel is? Voornamelijk door de specifieke tint; gebroken wit geeft een veel warmer gevoel dan ‘gewoon wit’.

Afbeelding van zilveren stoelen in roomwitte keuken 3
Afbeelding van zilveren stoelen in roomwitte keuken 4

Daarnaast zijn er fijne onverwachte details die voor wat extra persoonlijkheid zorgen: niet alleen de zilveren stoelen aan de eettafel, maar ook bijvoorbeeld de kastjes met glas ervoor en de wijnkast, die uit geometrische vormen bestaat.

Afbeelding van Scandinavische woonkamer met gallery wall 1
Afbeelding van Scandinavische woonkamer met gallery wall 2
Afbeelding van Scandinavische woonkamer met gallery wall 3

Kleedjes, kleedjes, kleedjes

Qua kleurenschema is de woonkamer een beetje hetzelfde; ook daar is vrijwel alles tussen roomwit en lichtgrijs in. Toch is deze ruimte net wat knusser – deels door de houten tafel en de kleine gallery wall, maar ook door de zachte structuren. Werkelijk overal vind je kleedjes: op de vloer, op de bank én op de stoel. En dat ziet er niet alleen comfortabel uit, maar zit ongetwijfeld ook niet verkeerd.

Afbeelding Scandinavische slaapkamer 1
Afbeelding Scandinavische slaapkamer 2

De kleedjes op de vloer en meubels zien we ook terug in de slaapkamer, waar comfort natuurlijk nog net een stukje hoger in het vaandel staat. Met kussens in bruintinten en een donkerdere vloer is hier net wat meer kleur toegevoegd, maar het blijft bescheiden.

Toch wordt ook hier veel met de details gedaan: kijk maar naar de toffe koperen nachtlampjes, of het bankje aan het voeteinde van het bed.

Afbeelding studeerkamer met houten kist

Maar als je echt veel hout om je heen wilt gaan, dan moet je naar de werkkamer gaan. Of nou ja, in plaats van werken aan het bureau kun je ook gewoon lekker lezen in de comfortabele fauteuil. Of genieten van hoe mooi de oude houten kist is en hoe geweldig je de ruimte hebt ingericht. Want mooi, dat is het appartement zeker!

Meer ideeën voor mooie stoelen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Alvhem

Reageer op artikel:
Heel tof: zilveren stoelen in een geheel roomwitte keuken
Sluiten