Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 25 sep 2020

Dít heb jij nodig in huis om zen te worden (volgens jouw sterrenbeeld)

We streven er allemaal naar om een leven de leiden zonder stress. Of hopen op zijn minst thuis weer helemaal zen te kunnen worden. Voor de een helpt het om een kaars aan te steken, de ander vindt het fijner om een boek te lezen. Ieder mens heeft zo zijn eigen voorkeuren en behoeften.

Wist je dat jouw interieur invloed kan hebben op jouw zen-moment? Sterrenbeelden kunnen inzicht geven op wat jouw persoonlijke behoefte is en wat goed zal werken voor jou. Kijk snel naar jouw sterrenbeeld, misschien vindt je nu dan éindelijk wat je echt nodig hebt om zen te worden.

Dit heb jij nodig in huis om zen te worden aan de hand van je sterrenbeeld

Waterman

Jou kennende ben je niet iemand die traditionele regels volgt. Het creëren van een zen-sfeer in huis betekent niet dat je saai of eentonig bent, integendeel. Je kunt juist je unieke kant laten zien door een opvallend meubelstuk te hebben of door traditionele stoelen te vervangen door iets wat eclectischer is. Zolang je individualiteit op te merken is, ben jij tevreden.

Vissen

Je voelt je vooral aangesproken door waterelementen, omdat je dat sterk associeert met rust en ontspanning. Het liefst ben je op het strand aan het uitwaaien. Om thuis toch een zen-sfeer te creëren kun je ervoor kiezen om posters of andere wanddecoratie met prints van de zee op je muren te bevestigen of een kleine fontein op jouw koffietafel te zetten. Het geluid van waterdruppels zal zorgen voor jouw ultieme zen-moment.

Ram

Je houdt er niet van om je opgesloten te voelen, wat uiteraard wel gebeurt als je te veel spullen rondslingert. Om zen te worden is het noodzakelijk om al jouw meubels op zo’n manier in te delen dat je zo veel mogelijk ruimte overhoudt. Door spullen uit elkaar te houden en een opgeruimde kamer te hebben kun jij ook je rust vinden in huis.

Stier

De manier waarop items eruit zien en ruiken hebben een grote invloed op jou. Aardse kleuren zoals groen of bruin helpen jou om zen te worden. Plaats kussens in deze kleuren op de bank of ga voor een groot tapijt die jouw interieur één maakt. Ook kalmerende geuren werken goed voor jouw zen-moment. Het is helemaal aan jou of je kiest voor wierook of een geurkaars.

Tweelingen

Let’s be honest: je houdt van elektronische apparaten en voelt je ergens ook afhankelijk om er de dag mee door te komen. Het loskoppelen van de stekker zal het goed doen voor je gezondheid. Je hoeft geen afscheid van je apparaten te nemen om zen te worden. Het zoveel mogelijk verbergen van vervelende snoeren die in de weg liggen zal al veel meer rust brengen.

Kreeft

Je bent sentimenteel en houdt ervan om herinnerd te worden aan elk aandenken. Omdat je continu aan van alles denkt kom je niet toe aan jouw zen-moment. Concentreer je op dingen die écht belangrijk zijn, zoals familiefoto’s, en zorg dat er maar een beperkt aantal details weergegeven zijn in jouw interieur om zen te worden.

Leeuw

Om een zen-moment te krijgen moet je het gevoel hebben dat de ruimte waarin je je bevindt open en helder is. Dit hoef je niet te creëren door verblindende lichten en spiegels te plaatsen. Natuurlijk licht zorgt voor een kalmerende sfeer. Ga bijvoorbeeld voor lichtgekleurde gordijnen die doorzichtig zijn en geniet van zonlicht dat binnendringt.

Maagd

controlfreak, vindt je ook niet dat het tijd is voor een zen-moment? Wat voor jou zal werken is je meubels op een functionele en oogstrelende manier in te delen. Door een eenvoudige inrichting heb je overzicht en zul je je minder gestrest voelen waardoor je tijd hebt om zen te worden.

Weegschaal

Je moet een omgeving creëren die leven en balans brengt voor jouw zen-moment. Jouw redder in nood zijn absoluut planten. Ze vrolijken jouw interieur op en brengen zuurstof in de ruimte. Ze staan erom bekend dat ze ons verbonden houden met de natuur en de wereld om ons heen. Dus of je nou kiest voor een paar hangplanten of enorme kamerplanten om jouw huis om te bouwen tot een echte jungle, je krijgt ongetwijfeld het gevoel dat je ruimte breder en opener is.

Schorpioen

Je bent eerlijk over wie je bent en wat je wilt. Toch hou je liever de details voor jezelf. Je voelt je beter als je jezelf niet hoeft uit te leggen en dat is ook wat je zeker moet doen in jouw interieur. Kies een willekeurig kunstwerk of ga voor een zitoptie die je niet vaak ziet. Laat mensen die over de vloer komen hun fantasie gebruiken over wat een bepaald stuk vertegenwoordigt. Met een mysterieuze sfeer voel jij je zen in je huis.

Boogschutter

Rommelkont, je verzamelt zó veel dat het na een tijdje overweldigend kan zijn. Je kunt denken dat je al die spullen nodig hebt, maar is dat ook echt zo? Door alleen al je spullen op te ruimen en onnodige spullen weg te doen kun je een ruimte creëren waar je tot rust komt.

Steenbok

Zen worden is voor jou niet heel moeilijk. Je houdt van simpliciteit en minimalisme. Door te investeren in eenvoudige, multifunctionele meubels zul je merken dat je niet veel decoratie nodig hebt om voor rust te zorgen in jouw interieur.

Benieuwd naar wat nog meer bij jou past op basis van jouw sterrenbeeld?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
Dít heb jij nodig in huis om zen te worden (volgens jouw sterrenbeeld)
Sluiten