Florence
Florence no rss 7 jul 2014

Zelf tegels leggen wordt kinderspel met deze gouden tips

Nou moeten wij eerlijk bekennen dat bij de gedachte aan tegels leggen, wij als eerste denken aan het inschakelen van een pro. Dat heeft niets met luiheid te maken, maar die weet tenminste zeker waar hij mee bezig is, legt de stenen recht in plaats scheef en doet het waarschijnlijk in minimaal de helft minder tijd dan wanneer we het zelf zouden doen. Maar! Aan deze manier van uitbesteden lijkt een einde te komen, want met de volgende tips krijgen we zin om zelf aan de slag te gaan.

Van badkamer tot zitkamer
Dat tegels alleen gebruikt zouden kunnen worden in badkamers en wc’s of buiten op het terras is natuurlijk een achterhaald feit. Met de ruime materiaalkeuze, dessins, structuren en technieken die je tegenwoordig hebt, zou je zo je hele huis kunnen betegelen. Je kunt de mooiste combinaties op muren en vloeren maken en zo geheel je eigen sfeer creëren. Of je nu meer van een minimalistische sfeer houdt of klassiek. Daarnaast zijn tegels heel makkelijk te onderhouden en schoon te maken en zijn ze duurzaam. Zo’n vloer gaat vaak een stuk langer mee dan andere soorten vloer- of wandproducten.

Bepalen van eigenschappen
Voor iedere kamer kun je natuurlijk weer kiezen voor een andere stijl&sfeer. Wellicht dat je in de badkamer voor een modernere stijl gaat met grote tegels en in de keuken voor meer landelijk met wat kleinere tegeltjes. Belangrijk is in ieder geval dat je per kamer rekening houdt met het gebruik. Zo moet je in de badkamer bij je keuze van tegels letten op dingen als vochtigheid en anti-slip, heb je in de keuken voor je wandtegels weer met hygiene te maken en dien je voor je zitkamer te letten op eigenschappen als hardheid en slijtvastheid.

Van natuursteen tot mozaïk
Zodra je weet waar je in iedere ruimte rekening mee moet houden, kun je het soort tegel gaan uitzoeken. Hornbach heeft een enorm assortiment waar je kunt kiezen uit tegels van natuursteen, metallic, mozaïk tot grind en keramische tegels. Kijk voor het hele assortiment hier

Het echte werk
En nu komt het echte werk, want tegels uitkiezen kan iedereen natuurlijk. Hoewel, met zo’n ruime keuze kan dat ook nog lastig zijn. Maar ook daarin kun je geadviseerd worden. Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Of je nu een vloer of een wand gaat betegelen, bij beide zijn er punten waar je rekening mee moet houden. Zo is het bij het leggen van vloertegels essentieel dat de ondergrond egaal is en moeten bijna altijd alle wanden voorbehandeld worden, voordat je wandtegels plaatst. Kijk voor alle stappen voor het leggen van vloertegels en het zetten van wandtegels op de website.

Legmotieven en legplannen
Bepaal van tevoren ook goed wat je legmotief wordt en ga aan de hand daarvan aan de slag met een legplan, zodat je niet halverwege voor verrassingen komt te staan. Als het goed is, moet je nu helemaal zelf aan de slag kunnen gaan. Laat je adviseren welke lijm en andere producten je nodig hebt en bekijk de laatste tips&tricks voor het beste effect. Een kind kan de was doen!

www.hornbach.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zelf tegels leggen wordt kinderspel met deze gouden tips
Sluiten