Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 28 apr 2022

Met deze DIY maak je binnen een handomdraai je eigen luchtverfrisser

Wil je zelf luchtverfrisser maken? Probeer het eens met rijst. Als je denkt aan rijst denk je vast eerder aan sushi, nasi en paella, maar wist je dat rijst ook gebruikt kan worden als een super handige hack om muffe geurtjes te maskeren. Wij delen een super handige DIY met je.

Misschien heb je rijst weleens gebruikt om je telefoon te reanimeren nadat het gevallen is in water (worst case scenario: de wc). Rijst absorbeert namelijk water, maar dus ook geur. Het is daarom ideaal voor het maken van je eigen DIY luchtverfrisser.

Dit heb je nodig

Het enige wat je nodig hebt is een √° twee kopjes rijst,¬†een leuke glazen pot en je favoriete¬†essenti√ęle olie. Je kunt bijvoorbeeld¬†kiezen¬†voor¬†rozemarijn, lavendel of¬†pepermunt. Deze¬†frisse geuren zijn erg fijn voor in je kledingkast of voor in de wc.

Zelf luchtverfrisser maken

Zo pak je het aan:

  1. Giet 1 á 2 kopjes rijst (witte rijst werkt het best) in een glazen pot. Ook heel leuk om bijvoorbeeld een leeg jampotje zelf op te pimpen.
  2. Daarna voeg je¬†10 √° 20 druppels van je favoriete geurende¬†essenti√ęle¬†olie toe.¬†Hoe groter de ruimte hoe meer¬†druppels en ook in de wc gebruik je 20 druppels. Voor een kleine kast is 10 druppels meestal voldoende.
  3. Vervolgens goed roeren om de olie gelijkmatig te verdelen en voilà je hebt eigen luchtverfrisser!
  4. Als laatst kun je het potje bedekken met een ademende stof en deze vastzetten met een elastiekje, maar het potje kan ook prima openblijven.

Heerlijk fris voor maanden

Het effect van je selfmade luchtverfrisser is subtieler dan geurstokjes en werkt vooral in kleinere ruimtes. In een grote woonkamer zal het helaas niet veel uithalen, maar in een washok of een kledingkast des te meer.

Vergeet niet om de rijst af en toe te roeren om de geur¬†sterk te houden.¬†Afhankelijk van de hoeveelheid olie die je gebruikt hebt en de¬†ruimte waarin het staat, is jouw kamer of kast zoet voor zo’n 4 tot 6 maanden.

Meer tips voor een lekkere geur in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze DIY maak je binnen een handomdraai je eigen luchtverfrisser
Sluiten