Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 2 september 2017

DIY: zelf een sleutelhanger maken met gespikkeld patroon

Je huis is eigenlijk nooit echt af. En dat geeft niets, want je smaak verandert zo af en toe en dan is er niets leukers dan het restylen van je interieur. Helaas kan je bankrekening je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er interieur DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt én waarmee je heel wat geld kunt besparen. Dit keer: zelf een sleutelhanger maken!

Mét on-trend spikkel patroon.

Benodigdheden

Polymeerklei
Deegroller
Vetvrij papier
Ronde snijvorm
Plakband of washi tape
Spuitverf (wit)
Acrylverf in een kleur naar keuze
Verfkwast
Zwarte inkt
Potlood
Glanslak (optioneel, voor een langdurig resultaat)

Volg de instructies op de verpakking van de klei en verwarm de klei in de oven. Rol de klei vervolgens plat op een stuk vetvrij papier met een deegroller en snijd een ronde vorm uit.

Maak een gat aan de bovenkant van het rondje en druk deze door met een potloodpunt. Leg nu het vetvrije papier in zijn geheel op een bakplaat (met bakpapier) zodat hij niet vervormt en verhit de klei in de oven totdat hij hard is. Laat de klei afkoelen zodra hij klaar is.

Maak een geometrische vorm zichtbaar met plakbad of washi tape door het gedeelte dat je niet gespikkeld wil hebben te bedekken. Breng nu een paar dunne lagen witte spuitverf aan en laat dit drogen. Zodra het helemaal droog is, spetter je er wat zwart inkt overheen met een kwast. Laat het opnieuw drogen.

Verwijder de tape. Als het goed is heb je nu een gespikkelde vorm. Bedek nu nogmaals een deel van de sleutelhanger met tape en laat die een nieuwe vorm maken. Een driehoekje bijvoorbeeld (zie foto). Kleur de vorm nu in met de door jou gekozen kleur verf. Breng een paar laagjes aan en breng eventueel nog een laklaagje aan. Verwijder de tape als alles helemaal droog is.

En dan is je sleutelhanger klaar voor gebruik!

Meer DIY projecten?

Dit zijn drie leuke ideetjes voor het pimpen van je stoel. Zoek je nog iets origineels voor in de slaapkamer? Dan zijn dit 14 DIY’s om de slaapkamer een boost te geven!

Sugar & Cloth

Reageer op artikel:
DIY: zelf een sleutelhanger maken met gespikkeld patroon
Sluiten