Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 15 sep 2017

Zeecontainer wordt idyllisch zomerhuis in Portugal

Meestal zien we containerwoningen in een ietwat industriële of urbane setting, maar dit keer hebben we een zeecontainer gespot in de mediterraanse sferen.

Studio Arte maakte van een oude zeecontainer een heerlijk zomerhuis met veranda. De oranje containerwoning staat in de Algarve in Portugal en gek genoeg misstaat die kleur helemaal niet in de natuurlijke omgeving van de Algarve. Het vormt eigenlijk juist een gave aanvulling op de terracotta grond en stenen.

De containerwoning is niet groot, maar beschikt over alle basiszaken, zoals een badkamer, eet- en woonruimte. De enorme raampartij aan de kant van de veranda kan helemaal opengeschoven worden en zo is buiten en binnen eigenlijk één doorlopende ruimte. De gordijnen en de luifel zorgen voor schaduw op de veranda tijdens de hete zomerdagen.

Het voordeel van een containerwoning is dat de kosten vaak laag zijn, tenzij de container van ver moet komen, maar meestal zijn de zeecontainers zelf niet duur. Ook is het gebruik van een container als huis veel duurzamer dan wanneer je eerst een container laat omsmelten tot stalen onderdelen. Je kan een containerwoning natuurlijk nog duurzamer maken door zonnepanelen op het dak te bevestigen.

Als permanente woning is deze container wellicht een beetje klein en primitief, maar als vakantiehuis is dit toch wel een gaaf en comfortabel alternatief voor de sta-caravan!

Dit wil je ook zien

Deze villa met infinity pool en een jaloersmakend uitzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Zeecontainer wordt idyllisch zomerhuis in Portugal
Sluiten