Zeecontainer wordt idyllisch zomerhuis in Portugal

Meestal zien we containerwoningen in een ietwat industriële of urbane setting, maar dit keer hebben we een zeecontainer gespot in de mediterraanse sferen.

Studio Arte maakte van een oude zeecontainer een heerlijk zomerhuis met veranda. De oranje containerwoning staat in de Algarve in Portugal en gek genoeg misstaat die kleur helemaal niet in de natuurlijke omgeving van de Algarve. Het vormt eigenlijk juist een gave aanvulling op de terracotta grond en stenen.

5929702769_775870d486_o

roomed-container-woning-3

De containerwoning is niet groot, maar beschikt over alle basiszaken, zoals een badkamer, eet- en woonruimte. De enorme raampartij aan de kant van de veranda kan helemaal opengeschoven worden en zo is buiten en binnen eigenlijk één doorlopende ruimte. De gordijnen en de luifel zorgen voor schaduw op de veranda tijdens de hete zomerdagen.

5929702743_5349cf388c_o
roomed-container-woning-2
5929702755_4af0b25e7d_o
roomed-container-woning-5
roomed-container-woning-4

Het voordeel van een containerwoning is dat de kosten vaak laag zijn, tenzij de container van ver moet komen, maar meestal zijn de zeecontainers zelf niet duur. Ook is het gebruik van een container als huis veel duurzamer dan wanneer je eerst een container laat omsmelten tot stalen onderdelen. Je kan een containerwoning natuurlijk nog duurzamer maken door zonnepanelen op het dak te bevestigen.

5929702765_b892c7e9c6_o
roomed-container-woning-1

Als permanente woning is deze container wellicht een beetje klein en primitief, maar als vakantiehuis is dit toch wel een gaaf en comfortabel alternatief voor de sta-caravan!

Dit wil je ook zien

Deze villa met infinity pool en een jaloersmakend uitzicht.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Zeecontainer wordt idyllisch zomerhuis in Portugal
Sluiten