5 YouTube-kanalen die je wilt volgen als je gek bent op kamerplanten

Kamerplanten zijn hot en tips en tricks rondom deze planten in huis zijn altijd welkom. Of je nu op zoek bent naar de verzorging, of er alleen maar even naar wilt kijken, je vindt het op YouTube allemaal.

De volgende YouTube-kanalen wil je volgen als je gek bent op kamerplanten. Leuk dus voor als je een echte kamerplanten lover bent maar ook als je graag een planten lover wilt worden.

Een lesje kamerplanten verzorgen: dit zijn de meest gemaakte fouten

1. Mama Botanica over haar kamerplanten

Dit YouTube-kanaal is van Iris van Vliet en met haar bijna 30.000 abonnees is ze in Nederland erg populair. Het groeien van kamerplanten is er bij haar met de paplepel ingegoten dus ze weet goed hoe het moet.

Ze helpt je met het krijgen van groene vingers en deelt haar liefde en kennis over planten op haar kanaal.

Op haar kanaal staan video’s en die zijn verdeeld over de volgende onderwerpen: ‘Planten basics’, ‘Planten stekken’, ‘Planten in de spotlight’ en ‘Beestjes bende’.

Hiernaast geeft ze workshops, heeft ze haar eigen website én heeft ze zelfs boeken geschreven over planten! Redenen genoeg dus om een kijkje te nemen op dit kanaal.

Het jaloersmakende groene huis van Mama Botanica, uiteraard vól planten

2. Planterina

Dit leuke kanaal wordt gerund door Amanda Switzer. Ze heeft ruim 663 duizend (!) abonnees en heeft een flinke selectie met planten en goede tips.

Ze geeft onder andere advies over hoe je kan leven met huisdieren en kamerplanten of ze deelt video’s met kamerplantrondleidingen.

Ook Amanda heeft haar eigen website. De planten die je tegenkomt op haar kanaal kan je bestellen op haar eigen Planterina online shop.

3. Crazy Plant Guy” over zijn kamerplanten

Crhistian Esguerra noemt zichzelf op YouTube ook wel de ‘Crazy Plant Guy’. Hij plaatst video’s met een aanstekelijk enthousiasme en handige tips zoals het starten van een kamerplantencollectie met weinig budget.

Yes! Deze budget supermarkt gaat een spotgoedkope bananenplant verkopen

Hij heeft 209 duizend abonnees en zijn hij omschrijft zichzelf en zijn YouTube-kanaal als: “Gewoon een gewone man die van planten houdt en zijn kamerplantreis en gekke plantenleven met jullie deelt.”

4. Harli G.

Harli deelt op haar YouTube-kanaal met 199 duizend abonnees alles over kamerplanten en lifestyle: tips en tricks voor het verzorgen van kamerplanten, recensies van plantenproducten en haar leven tussen de kamerplanten.

Haar video’s zijn handig als je opzoek met naar plantaanbevelingen of zelf een beginner bent binnen het verzorgen van kamerplanten.

5. Summer Rayne Oakes

Sumer Rayne Oakes heeft haar eigen YouTube-kanaal en hierin helpt ze mensen om dichterbij hun innerlijke tuinman te komen.

Haar kanaal heeft 388 duizend abonnees en maakt plantenverzorging een stuk toegankelijker door haar video’s. Summer heeft een achtergrond in milieuwetenschappen en kan alles wat ze doet dus ook goed uitleggen.

Ze biedt daarnaast lessen over planten verzorgen. Ze noemt de hulp die ze biedt ‘Plant on me’ om vragen over het verzorgen van kamerplanten te beantwoorden.

Haar missie: mensen dichter bij planten brengen door planten dichter bij hen te brengen door middel van boeiende, onderhoudende en educatieve inhoud.

Plantengek Summer Rayne Oakes: ‘Met social media drijven we de plantentrend op’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Self

Reageer op artikel:
5 YouTube-kanalen die je wilt volgen als je gek bent op kamerplanten
Sluiten