Renée Leeuw
Renée Leeuw Kunst 29 sep 2014

Yes, Yellowkorner heeft nu ook een galerie in ons land!

Wij zijn dol op fotografie en waren dan ook super enthousiast toen we hoorden dat Yellowkorner naar Nederland kwam. Onlangs opende hun galerie op de Singel in Amsterdam en wij waren er natuurlijk bij!

Wellicht ben je al bekend met het concept, maar Yellowkorner maakt fotografie toegankelijk voor een groot aantal verzamelaars door het aantal exemplaren van een kunstfoto te verhogen. Het is heel eenvoudig: in plaats van 10 afdrukken voor een hoge prijs, maakt Yellowkorner 1000 exemplaren, die al vanaf €50 verkocht worden.

De galerie is echt een aanwinst voor ons land. Uiteenlopende werken van hedendaagse kunstenaars, nieuwe talenten en bekende namen uit de fotografie hangen naast elkaar en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend in prijs en aantal exemplaren.

Yellowkorner is in 2006 opgericht door twee vrienden met een passie voor fotografie. Zij wilden culturele expositieruimtes openstellen voor ontmoetingen tussen kunstenaars en publiek in de geest van samen delen en beleven. Met galeries in Europa en de Verenigde Staten presenteert Yellowkorner een breed overzicht van de hedendaagse fotografie uit de hele wereld. In overeenstemming met de fotograaf wordt een foto beschikbaar gesteld in één of meerdere formaten. Het aantal exemplaren van een kunstfoto hangt af van het formaat.

De galerie organiseert regelmatig evenementen en cursussen om het publiek kennis te laten maken met fotografie. De gehele fotocollectie van Yellowkorner vind je op de website, maar neem vooral een kijkje in de gave galerie als je in de buurt bent!

Reageer op artikel:
Yes, Yellowkorner heeft nu ook een galerie in ons land!
Sluiten