Renée Leeuw
Renée Leeuw Trending 8 jun 2016

Yes! IKEA gaat samenwerken met HAY én Tom Dixon

We hebben groot nieuws! Zojuist maakt IKEA namelijk bekend nieuwe samenwerkingen aan te gaan met maar liefst twee grote namen: het Scandinavische merk HAY en de Britse ontwerper Tom Dixon. Dat liet de Zweedse woonketen vandaag weten tijdens Democratic Design Day, een jaarlijkse conferentie waar de ontwikkelingen binnen het bedrijf en nieuwe designercollecties openbaar gemaakt worden. Afgelopen jaar wist IKEA ook al heel wat designers te strikken voor speciale limited collecties en die lijn zet het bedrijf dus nog even goed door met niet de minste namen.

HAY ken je uiteraard van de fantastische meubels, maar ook van kenmerkende woon- en bureauaccessoires, zoals de Kaleido Tray. Tom Dixon noemen we ook wel de koper koning van de designwereld, vanwege zijn elegante en veelal metallic ontwerpen waaronder de Copper Shade. Zullen de collecties voor IKEA er ook zo uitzien? Wij hebben al een paar beelden doorgekregen..

De collectie van Tom Dixon voor IKEA is vooral gebaseerd op de veranderende levensstijl. We wonen steeds compacter en hebben steeds meer behoefte aan praktische én mooie oplossingen voor kleinere woningen. Bovendien hebben we minder (vrije) tijd en dat heeft ook invloed op de manier van wonen. Weinig woonmerken verwerken die verandering in hun collecties en Tom Dixon richt zich voor IKEA vooral op zitoplossingen voor compacte ruimtes. De collectie zal in augustus 2017 verkrijgbaar zijn.

HAY komt voor IKEA met een woonkamercollectie. Het merk wil meer gezelligheid en sociale interactie in de hand werken met haar designs en doet dat met nieuwe materialen en frisse, kleurrijke ontwerpen. Ook voor deze collectie moeten we nog eventjes wachten tot het najaar van 2017. Wij zijn benieuwd!

IKEA is overigens niet het eerste Scandinavische merk waar HAY zich aan verbindt. Onlangs lanceerde het merk namelijk ook een collectie in samenwerking met Zweedse modemerk COS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yes! IKEA gaat samenwerken met HAY én Tom Dixon
Sluiten