Inboedelverzekering afsluiten, ja of nee? Alles wat je wilt weten over een inboedelverzekering

We hopen allemaal dat we nooit in zo’n situatie belanden, maar soms gebeurt het onvermijdelijke. Er wordt bij jou thuis ingebroken, een gedeelte van je woning vat vlam of tijdens een storm valt er een zware boom precies op jouw huis. Met een flinke schade als resultaat. Een inboedelverzekering afsluiten om jouw inboedel vooraf al te beschermen lijkt een logische keuze, maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Zo’n inboedelverzekering, wat houdt dat precies in? Een inboedelverzekering afsluiten is namelijk niet verplicht. Zijn de voordelen van het verzekeren van je inboedel zo groot dat je daar een maandelijks bedrag voor wilt neerleggen? En wat zijn de nadelen van zo’n verzekering? In samenwerking met Allianzdirect zochten wij alles voor je uit.

Een inboedelverzekering afsluiten, ja of nee?

Over het algemeen betaal je voor een inboedelverzekering een paar euro per maand. Dit bedrag is voor iedereen verschillend, en wordt vaak gebaseerd op het formaat van je woning, je dakbekleding en in sommige gevallen met je inkomen.

De voordelen van een inboedelverzekering

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat alle spullen in jouw woning goed verzekerd zijn tegen schade. Dit kan schade bij een inbraak zijn, maar bijvoorbeeld ook bij storm of brand. Bij een inboedelverzekering van Allianzdirect ben je met een uitgebreide verzekering verzekerd voor schade door de volgende dingen:

  • Brand, blikseminslag, inductie
  • Ontploffing
  • Storm
  • Omvallen van bomen
  • Regen, sneeuw, hagel
  • Diefstal, inbraak, vandalisme
  • Water of stoom

Kies je ervoor om de inboedel compleet te verzekeren? Dan zijn alle bovengenoemde punten óók verzekerd als jijzelf of een gezinslid deze schade veroorzaakt. Een handige keuze als jouw lompe vriend vaak dingen uit zijn handen laat vallen, bijvoorbeeld.

Voor welk bedrag ben je dan verzekerd?

Ook hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van je dure spullen. Zo zijn kunst, antiek, tv-, audio- en computerapparatuur verzekerd tot maar liefst €15.000 euro. Heb je dure sieraden in huis liggen? Het vervangen of herstellen van sieraden is verzekerd tot een bedrag van €6.000 euro.

Je betaalt voor een inboedelverzekering van Allianzdirect geen eigen risico, je bent direct verzekerd en kan je inboedelverzekering dagelijks wijzigen en opzeggen. Je zit dus nergens aan vast, wat een vrij gevoel geeft.

De nadelen van een inboedelverzekering

Als je jouw maandlasten zo laag mogelijk wilt houden, dan kan het vervelend zijn dat je elke maand een bedrag betaald aan iets waar je (hopelijk) nooit gebruik van gaat maken. Als er in jouw huis nooit wordt ingebroken, of de inbrekers zó netjes zijn dat er geen inbrekerssporen achtergelaten worden, dan is de kans groot dat je het maandelijkse bedrag ‘voor niets’ betaald. En let op: met een inboedelverzekering is mobiele apparatuur níét verzekerd tegen vallen of stoten. Daarnaast is schade door oorlog, natuurrampen en terrorisme standaard uitgesloten.

De keuze is aan jou. Wil jij een inboedelverzekering afsluiten, of neem je een risico?

In samenwerking met Allianzdirect

Reageer op artikel:
Inboedelverzekering afsluiten, ja of nee? Alles wat je wilt weten over een inboedelverzekering
Sluiten