Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 1 aug 2015

4x tips voor het ‘faken’ van een hoog plafond

In een klein huis wonen is niet erg en vaak juist wel gezellig. Maar we snappen uiteraard heel goed dat je soms iets meer ruimte zou willen hebben. Ook als je in een redelijk groot huis woont, kun je nog snakken naar meer ruimte. Hoge plafonds geven altijd een ruimtelijk en open gevoel aan een kamer, maar als verhuizen geen optie is, dan zul je toch wat creatiever moeten zijn.

No worries, er zijn genoeg tricks waarmee je de illusie van een hoog plafond kunt creëren. Wij geven je vier simpele tips voor het faken van een hoog plafond.

1. De gordijnen

De meest simpele manier om een hoog plafond te ‘faken’, is door je gordijnen hoger te hangen dan je eigenlijk gewend ben. Als je de rails tegen het plafond hangt – en dus niet vlak boven het kozijn – oogt de ruimte hoger en groter.

2. De kleur

Ook al probeerden we je in dit artikel nog over te halen tot het schilderen van je plafond in een felle kleur, we raden het je nu af. Een licht plafond maakt de ruimte namelijk optisch groter, dus kies altijd voor een paar tinten lichter dan de kleur van je muren. Een rustig kleurenpalet zorgt er altijd voor dat de ruimte groter lijkt. Deze kleine slaapkamer is hier een goed voorbeeld van! Bekijk hier het hele interieur van dit compacte appartement.

3. Pendant verlichting

Je kunt het ook anders aanpakken door juist de nadruk te leggen op de hoogte die je wél hebt. Door pendant verlichting lager te hangen, leg je de focus op het lange snoer. Heeft het snoer een contrasterende of felle kleur, dan zit je helemaal goed!

Zo’n mooie lamp kun je ook zelf maken. Bekijk hier onze DIY:
>> DIY: Concrete pendant lamp

4. Lambrisering of twee verschillende kleuren

Je muur in tweeën delen geeft de ruimte meer hoogte, helemaal als je het goed doet! Normaal zou een lambrisering ongeveer 1/3 van de muur in beslag nemen, maar als je deze lijn iets hoger legt, maakt het al een wereld van verschil. Je kunt in plaats van lambrisering ook ervoor kiezen om de muur in tweeën te delen door middel van twee verschillende soorten verf.
>> Inspiratie: tweekleurige muren

Wil je je huis niet alleen hoger, maar ook groter laten lijken? Bekijk hier onze tips!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4x tips voor het ‘faken’ van een hoog plafond
Sluiten