Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 12 nov 2018

5 handige tips voor een stoere look met staal

Waar we vroeger staal probeerden weg te stoppen zien we het materiaal tegenwoordig steeds vaker in interieurs. Vooral als je een interieur een industriële look wilt geven, is staal een goede toevoeging. Wij geven je tips voor staal in je interieur!

Wil je meer inspiratie en tips voor een industriële look? Kijk dan even hier.

1. Ga voor groots

Wie stoer wil zijn moet ook lef tonen. Wees dus niet te voorzichtig en ga voor een groot item van staal. Dit kan een deur of roomdivider van glas en staal zijn, een stalen trap, een tafel met stalen onderstel of een grote stalen wandkast. Door het meteen groots aan te pakken creëer je ook het beste effect. Je zult zien dat je interieur meteen stoerder is!

2. Combineer met andere stoere materialen

Door staal te combineren met materialen als hout, leer of beton versterk je het stoere effect. Kies bijvoorbeeld voor een houten tafelblad en een stalen onderstel. Deze kun je ook zelf maken. Zet er wat leren eetkamerstoelen bij en je look is compleet.

3. Geef staal warmte met zachte stoffen

Staal kan best koud en hard zijn in een interieur. Zorg er daarom voor dat je ook wat tegenhangers toevoegt, zoals gebreide plaids, een mooi vloerkleed of zachte kussens. Daarnaast kunnen ook planten ervoor zorgen dat de look minder hard wordt. Planten zorgen namelijk voor een levendige sfeer en brengen meteen wat kleur in je huis.

4. Trek de look door in het hele huis

Niet alleen in de woonkamer is staal erg mooi, je kunt het materiaal ook in vele andere ruimtes verwerken. Door dit te doen ontstaat er meer eenheid in de styling. Een andere ideale ruimte voor staal is bijvoorbeeld de badkamer. Je kunt hier kiezen voor een stalen douchedeur, stalen kranen, handdoekringen of andere accessoires.

Maar ook de keuken is een perfecte ruimte om staal toe te voegen. Ga voor stalen grepen op de keukenkasten, stalen wandplanken, een stalen keukeneiland of voor een geheel stalen muur, zoals we zien in de foto hierboven. Combineer het dan met diep (leger)groen voor een extra stoer effect.

5. Staal voor elk budget

Heb je nou zelf niet het budget of de ruimte om het groots aan te pakken, kies dan voor stalen accessoires zoals lampen, een mand, kruk, bijzettafel of wandrekje. Deze kun je vaak voor een klein prijsje vinden en geven je ruimte toch een stoer effect. Je kunt natuurlijk ook zelf deze leuke stalen bar maken.

Binnenkijken bij appartementen met veel staal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 handige tips voor een stoere look met staal
Sluiten