Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Opbergen 13 jul 2015

5x groente en fruit opbergen

Om aan onze dagelijkse dosis vitaminen te komen is het handig om groente en fruit altijd binnen handbereik te hebben. Maar hoe kun je op een handige manier groente en fruit opbergen en zorg je er tegelijkertijd voor dat het lang vers blijft? In een keukenkastje? Een saai mandje op het aanrecht? Of in de koelkast? Bij een aantal groenten en fruitsoorten werkt het in de koelkast leggen juist averechts. Tomaten verliezen hun smaak en appels worden sneller bruin. Voor het merendeel geldt: niet in de koelkast leggen voordat het rijp is.

Maar waar laat je al die groentjes dan? Wij geven je vijf tips voor het bewaren van je groente en fruit.

1. In de keukenkast

Onze eerste tip is voor een echte klusser, of als je van plan bent om een nieuwe keuken uit te zoeken. Vaak worden deze draadmanden in de keuken gebruikt om de voorraad met flesjes en blikken in op te bergen. Maar de manden zijn ook perfect voor groente en fruit! Zo liggen ze op een droge, koele plek en zullen ze lang goed blijven.

2. De fruitmand, maar dan net even iets anders

Eigenlijk is het zonde om al dat mooie gekleurde fruit achter een deurtje te zetten. Een fruitmand kennen we al jaren, maar als het dan toch een prominente plek in de keuken krijgt, waarom dan niet in een design verantwoord object? Deze fruitmand geeft veel opbergruimte, maar is ook nog eens mooi om naar te kijken. Helemaal als ‘ie vol ligt met fijne groenten, fruit en kruiden.

3. Aan de wand

Heb je op je werkblad niet veel plek voor een fruitmand? Koop mooie draadmandjes en hang ze aan de wand! Heb je nog ergens een afdruiprek liggen? Dan kan je die ook heel goed gebruiken!

>> Ikea hack: van afdruiprek naar fruitmand

4. In een verrijdbare trolley

Zo’n verrijdbaar kastje is natuurlijk vooral heel erg handig als je een grote (buiten)keuken hebt. Maar ook wanneer je een grote bbq organiseert is een trolley ideaal.

5. Groenten en fruit als kunstig stilleven

Hierover schreven we eerder al dit artikel. Een mooiere manier van opbergen bestaat bijna niet!

Het nadeel van al dat heerlijke fruit: fruitvliegjes. Gelukkig hebben we daar ook tips voor.
>> Vrij van fruitvliegjes in 5 stappen

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5x groente en fruit opbergen
Sluiten