Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 28 december 2015

7x de coolste werkplekken van 2015

Het einde van 2015 is alweer in zicht! Tijd voor ons om de balans op te maken. We hebben het afgelopen jaar zoveel moois gezien, waardoor de keuze soms knap lastig was. Maar het is gelukt! Naar aanloop van de laatste feestelijke dag van het jaar maken wij lijstjes met alle hoogtepunten van 2015. Denk bijvoorbeeld aan de leukste crowdfunding projecten, de aller állermooiste binnenkijkers of de meest bijzondere kleine huisjes. In dit lijstje laten we je de coolste werkplekken zien, zowel in toffe huizen als in bijzondere kantoren.

Houd Roomed de komende dagen goed in de gaten! We zullen nog veel meer lijstjes publiceren met alle hoogtepunten van het afgelopen jaar.

1. Dit is wat er gebeurt als interieurontwerpers hun eigen kantoor designen

Met onze redactie in een mooi kantoorpand aan de Herengracht van Amsterdam hebben wij echt geen reden tot klagen. Maar als we een beetje fantaseren over de toekomst, zien we onszelf wel in een kantoor als dit! De architecten van Circle Line Interiors ontwierpen hun eigen kantoor en speelden zo zowel voor opdrachtgever als voor uitvoerder. En het resultaat is fantastisch, kijk maar!

Bron: Stadshem

2. Een creatieve werkplek in Berlijn

De nis van dit fijne appartement in Berlijn is omgebouwd tot werkplek. De muren zijn betimmerd met OSB-plaatmateriaal, waardoor de ruimte een instant creatieve sfeer krijgt. Omdat we grote fans zijn van deze home office, maakten we er een fijne shop the look van, bekijk ‘m hier!

3. Het kantoor van een ontwerpersduo

Dit was toch wel een van de opmerkelijkste werkplekken. Dit atelier staat namelijk helemaal vol met de designs van de eigenaren. Leuk detail: het huis staat te koop en de nieuwe eigenaar krijgt alle ontwerpen, zoals de trap en de bijzondere deuren en kasten, er gratis bij. Check het hele appartement hier!

Bron: Mahno

4. Is het een huis of toch een kantoor?

Winkel slash showroom slash kantoor slash ontwerpstudio, dat is deze ruimte van meubelbedrijf DIZAAP. Het ziet er zó cool uit, dat we er zelfs wel zouden willen wonen! Bekijk hier de prachtige foto’s.

Bron: Behance

5. Past precies

De home office in deze prachtige bachelorpad past precies in de kleine woonkamer! Zo zie je maar weer dat een goede indeling, vooral in kleinere appartementen, heel belangrijk is. De donkere muren worden doorbroken door een minimalistisch poster en de stylish computer en moderne stoel maken het helemaal af! Bekijk hier de rest van dit toffe appartement.

6. Een kleurige home office

Dit compacte appartement van 55 vierkante meter is slim en kleurrijk ingedeeld. In de woonkamer trekt de home office meteen de aandacht. Het bureau is verzonken in de muur met een op maat gemaakte kastenwand. Ondanks dat de werkplek niet groot is, is de scheiding tussen wonen en werken door het kleurgebruik wel meteen duidelijk. Slim!

7. Het kantoor van LinkedIn

Als je als bedrijf hoog boven in het Empire State Building in New York zit, dan moet je er natuurlijk ook écht wat van maken! Nou, dat heeft LinkedIn wel gedaan. Het kantoor ziet er super classy uit met een vrij monochroom kleurenpalet met hier en daar een kleurige uitschieter. De speelse illustraties en grafische prints maken het kantoor helemaal af. Neem hier een kijkje voor meer foto’s!

Ben je helemaal geïnspireerd door deze werkplekken en wil je het liefst zo snel mogelijk zelf aan de slag? Wij hebben een aantal handige tips:

Reageer op artikel:
7x de coolste werkplekken van 2015
Sluiten