Wow, het interieur van deze smartshop is geïnspireerd op onze hersenen

In het centrum van Eindhoven is onlangs een smartshop geopend met een wel héél bijzonder interieur. De architect, Maurice Mentjes, liet zich voor het interieur van de winkel inspireren door onze hersenen. Dat is natuurlijk best wel grappig, voor een smartshop!

Het gehele pand, dus zowel de plafonds en de muren als de meubels, zijn op dit thema geïnspireerd. Mentjes maakte van hout een plafondconstructie: een groot lijnenspel van houten balkjes, in verschillende grijze kleuren, wat weer een verwijzing is naar de kleur van het hersenschors.

De houten constructie in de smartshop doet niet alleen dienst als decoratie, maar is tegelijkertijd ook een middel om de producten te presenteren. De houten balkjes dienen ter presentatie voor samples. De winkel krijgt hierdoor een uniek interieur omdat er geen massieve kasten worden gebruikt als presentatiemiddel.

Het hypermoderne interieur is een flinke tegenhanger van het pand. Het oude pand is volledig casco opgeleverd en opgeknapt, maar achter de constructie zijn nog enkele authentieke elementen zichtbaar.

Het is niet de eerste keer dat een ‘geestverruimende winkel’ zich onderscheidt door middel van architectuur en interieurdesign. Ook deze coffeeshop in Utrecht ziet er fantastisch uit!

www.architectenweb.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Wow, het interieur van deze smartshop is geïnspireerd op onze hersenen
Sluiten