World Sleep Day: met deze tips slaap je als een roosje (+ winactie!)

Hoera, vandaag is het World Sleep Day! Daar worden wij heel blij van, want op de redactie van Roomed zijn we namelijk dol op slapen. Daarom delen we maar al te graag onze favoriete slaaptips met jullie. Ook leuk: ter ere van World Sleep Day en het succes van de nieuwe matrassen van de HEMA, mogen wij twee matrassen ter waarde van € 599,- euro weggeven. Benieuwd hoe je kans maakt? Lees dan snel verder!

Op het internet zijn honderden – zo niet duizenden slaaptips te vinden. Leuk, maar welke werken nou écht? De volgende tips zijn favoriet op de redactie van Roomed, en die delen we maar al te graag met jullie.

1. Raampje open!

Frisse lucht is een absolute aanrader voor een goede nachtrust. Wanneer je je raam op een kiertje laat, kan je lichaam genoeg zuurstof opnemen. Heb je je raam dicht en slaap je met de verwarming aan? Grote kans dat je lichaam dan uitdroogt, en je ‘s morgens wakker wordt met een knallende hoofdpijn. Geen aanrader!

2. Ga voor een zijden kussensloop

Word je soms wakker met vervelende rode strepen van je kussensloop in je gezicht? Ga dan voor een zijden kussensloop. Zijden is zo zacht, dan je een stuk minder last zult hebben van die nare afdrukken.

kmehomes

3. Go basic

Kleuren hebben een psychologische werking op onze gemoedstoestand. Zo kan de kleur rood voor passie in de slaapkamer zorgen, maar wekt de kleur ook agressie op. Daarom raden experts aan om voor een basic kleur in de slaapkamer te gaan: wit, beige, grijstinten en pasteltinten bijvoorbeeld.

Ben je er nog niet over uit welke kleur het wordt? Met dit stappenplan kies jij de perfecte kleur voor jouw slaapkamer.

4. Houd je slaapkamer fris en opgeruimd

In een rommelige kamer slaap je onderbewust minder lekker dan een frisse, opgeruimde slaapkamer. Tijd voor de grote lenteschoonmaak dus! Met deze tips is het bijhouden van en frisse slaapkamer een fluitje van een cent.

5. Slaap als een zeester

Uit onderzoek van een matrassenmerk is gebleken dat mensen die als een zeester slapen ‘s morgens het frist wakker worden. Dat is ergens ook wel logisch, want door op je rug te slapen verdeel je je gewicht gelijk over je hele lichaam, en houd je een natuurlijke curve in je ruggengraat.

6. Ga voor een goed matras

Een goed matras is een absolute must om lekker te kunnen slapen. Slapen op een te hard of te zacht matras kan zorgen voor rugpijn en een slechte nachtrust. Al eerder kon je lezen dat wij heel erg te spreken zijn over het matras van de HEMA. Het matras lag zo lekker, dat we ‘s morgens helemaal nog niet uit bed wilden. En goed nieuws, want dit heerlijke matras kan je nu winnen!

WINNEN

Wil jij kans maken op één van de twee gloednieuwe matrassen van de HEMA? Dan is vandaag misschien wel jouw lucky day. Wij geven namelijk twee HEMA matrassen t.w.v. € 599,- euro weg. Je mag zelf de maat van je nieuwe matras kiezen. Het matras wordt gratis bij je thuisbezorgd en is meteen klaar voor gebruik. Wat wil je nog meer?

Het HEMA-matras was al te koop in vijf verschillende maten (80x200cm, 90x200cm, 140x200cm, 160x200cm en 180x200cm), maar voor de eenpersoonsmatrassen zijn de lengtematen 210 cm en 220 cm sinds kort ook toegevoegd aan de collectie. Zo zit er voor iedereen een geschikt matras tussen.

Hoe maak je kans? Like Roomed op Facebook like het bericht over deze winactie en laat ons weten waarom jij een van de matrassen wilt winnen. Je maakt extra kans als je het bericht deelt. Meedoen kan tot en met vrijdag 23 maart. De winnaars krijgen vanzelf bericht.

Reageer op artikel:
World Sleep Day: met deze tips slaap je als een roosje (+ winactie!)
Sluiten