Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 21 dec 2015

Wordt dit dé woontrend van 2016?

In 2015 gingen we allemaal mee met de groene hype: overal in huis stonden (mini) cactussen, grote kamerplanten en ingelijste palmbladeren en botanische prints. Laten we die trend achter of gaan we daar nog meer van zien in het nieuwe jaar? Het lijkt erop dat we nog niet helemaal klaar zijn met groen. Want de woontrend van 2016 wordt volgens ons nóg meer groen in huis. Zowel met planten en bloemen, als de kleur op de muur.

Om je een beetje te inspireren hebben we een aantal fijne beelden voor jou op een rijtje gezet.

De muur bedekt met mos en planten

Wat we steeds vaker voorbij zien komen, zijn muren bedekt met mos en andere planten. Door de akoestische demping en het makkelijke onderhoud zie je het veel in kantoren en winkels, maar zo’n muur is eignelijk net zo leuk thuis. Er zijn tegenwoordig grote panelen te koop, die je zo kunt ophangen. De plek in huis maakt niet uit, want mos kan prima zonder daglicht. Het perfecte voorbeeld van zo’n greenwall hangt in Restaurant Fortuyn in Haarlem. Meer daarover in onze cityguide!

Vind je zo’n hele wand teveel van het goede of is je huis er simpelweg niet geschikt voor? Print dan, net als op bovenstaande foto, mooie groene foto’s uit of scheur bijpassende editorials uit tijdschriften. Prik ze aan de muur als een soort collage et voila!

De verticale tuin

Dit restaurant in Israel gaat helemaal mee met de groen-trend! Het restaurant is versierd met de kruiden waarmee de kok het menu heeft samengesteld. De verticale tuin is de meest voorkomende én de makkelijkste manier om veel groen in één keer in je interieur te brengen. We hebben een aantal super handige how-to’s voor je klaarstaan. Check deze Ikea hack of deze DIY’s!

Bron: Est

Een groene muur met bijpassende meubels en accessoires

Met groen kan de ton-sur-ton trend heel goed worden toegepast. Want waarom zou je het houden bij alleen een groene bank of een enkele groene muur? Om je huis nog meer groene impact te geven, kies je verschillende tinten groen, die je lekker met elkaar combineert.

Zijn de kleuren je net wat te donker? Pantone kondigde twee nieuwe, frisse kleuren aan voor het nieuwe jaar: Rose Quartz en Serenity. Bekijk het artikel over de tinten van 2016 hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt dit dé woontrend van 2016?
Sluiten