Merve Ozturk
Merve Ozturk Trends 30 sep 2020

De woontrend waar je iets van wilt weten: dit is het warm minimalisme

We willen allemaal dat ons huis de ultieme rustplek voor ons is. Dat je de buitenwereld even vergeet en volledig zen wordt. Sherwin-Wiliams, een verf- en coatingbedrijf die op de lijst ‘top 500 grootste bedrijven van Amerika’ (gecreëerd door het tijdschrift Fortune) staat, heeft meerdere kleurenpaletten voor 2021 samengesteld, en het palet Sanctuary staat voor de woontrend warm minimalisme.

Het palet heeft verschillende aardse neutrale kleuren en staat voor welzijn en rust in huis. De kleuren in het palet zijn één met de natuur en geven ons een veilig gevoel. Dat is nou precies wat we willen, vooral in deze gekke tijd.

Woontrend warm minimalisme

1. Sierkussens

Vindt jij een minimalistisch interieur er te kaal uitzien of spreken de kleuren jou niet aan? Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Geloof me, met deze aardse kleuren zul je merken dat een minimalistisch interieur jou juist meer rust geeft.

De woontrend warm minimalisme in huis halen kan al met een simpele sierkussen. Ga voor warme kleuren zoals taupe en bruin en een keer niet voor die drukke motieven. Franjes doen het wel weer goed, het is maakt jouw interieur niet te druk maar voegt toch wat extra’s toe.

Lees verder als je geen vierkante kussens meer wilt: 3 alternatieven voor de standaard vierkante kussens op de bank

2. Servies in warme kleuren

Een andere manier is het vervangen of aanvullen van jouw serviescollectie. Weg met al die drukke, felle kleuren. Juist kleuren zoals terra cotta zullen het goed doen.

Side-note: servies in warme kleuren zullen ook hele mooie foodfoto’s opleveren.

3. Wees niet bang voor een potje verf

Oké, misschien kan een minimalistisch interieur soms wat kaal ogen, maar dat komt in de meeste gevallen omdat de muren wit gelaten worden. Niks mis mee hoor, het is alleen niet een ‘regel’ dat je geen gebruik mag maken van kleur als je een minimalistisch interieur wilt.

Integendeel zelfs. Een likje verf in een warme kleur zal veel meer rust uitstralen dan een witte muur. Je kunt ervoor kiezen om alle muren in dezelfde kleur te verven, of iedere ruimte een andere kleur te geven. Wat ook vet staat is om maar één muur een apart kleurtje te geven, zodat het een echte eyecatcher wordt in de ruimte.

Lees ook: 8 x het bewijs dat een roze muur in huis fantastisch is

4. Kies voor simpele meubels

Ook kleuren zoals beige en warm white zitten in de Sanctuary palet en horen helemaal bij de woontrend warm minimalisme. Denk hierbij aan meubels die een simpele vorm hebben, geen scherpe hoeken hebben en tijdloos ogen.

Linnen doet het heel goed in deze woontrend, maar ook meubels met een textuur, zoals bouclé (geweven stoffen) passen er mooi bij. Onthoudt: je hebt niet veel nodig om een warm, rustgevend interieur te creëren.

> Hier shop je de leukste bouclé meubels (voor een instagrammable interieur)

5. Tijd voor een nieuw dekbedovertrek

Niks is lekkerder dan het moment dat je je bed instapt nadat je net de lakens hebt verwisseld. Wat helemaal chill is, is dat gevoel creëren met nieuwe lakens.

Voor een simpele upgrade naar de woontrend warm minimalisme kies je voor een dekbedovertrek in een warme kleur. Jouw bed zal er veel aantrekkelijker uitzien. Challenge: nu moet je jezelf nog even weerhouden om niet al het bed in te duiken.

Meer lezen over andere woontrends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapySW color forecast

Reageer op artikel:
De woontrend waar je iets van wilt weten: dit is het warm minimalisme
Sluiten