Merve Ozturk
Merve Ozturk Trends 4 nov 2020

Trend alert: deze woontrend wordt de komende tijd nóg meer booming dan dat ‘ie nu al is

Je hebt deze woontrend vast en zeker al eens voorbij zien komen. Op Instagram gaat de woontrend Line Art namelijk viraal. Er zijn al ruim 7.2 miljoen berichten geplaatst onder de #lineart. Op de Roomed-redactie vinden we deze trend ontzettend tof. Het bewijst namelijk dat er niet te veel poespas nodig is om een statement te maken in je interieur.

We zien veel rechte of juist gebogen lijnen. Het gaat vooral om eenvoud. Zo kun je ook zelf gemakkelijk een lijnillustratie maken en ophangen in huis voor een persoonlijke touch.

Deze woontrend 2021 gaan we nog vaker zien

Line art met simplistische lijnen

Illustraties worden gemaakt van simpele lijnen en abstracte vormen. Meestal op een witte achtergrond zónder gebruik te maken van enige kleur. Wil je een tropische vibe in je interieur zonder planten of prints? Dan is deze woontrend ideaal voor jou. Ga voor een lijnillustratie van een plant (zoals je hierboven ziet) en hang deze op in huis om tóch een statement te maken.

Vooral als je gek bent op een minimalistisch interieur kun je deze tijdloze woontrend niet laten gaan. Ben je een beetje creatief? Maak dan vooral zelf een lijnillustratie. Het enige wat je nodig hebt is een vel papier, een potlood en je eigen creativiteit. Oh ja, en eventueel een fotolijst om ‘m in te lijsten.

Lees ook: Zo geef je een minimalistisch interieur met een witte vloer meer sfeer

A pop of color

Ondanks de meeste lijnillustraties een witte achtergrond hebben, staan ze heel vet in combinatie met abstracte designs. Combineer de woontrend Line Art met verschillende kleurrijke posters voor een mooi contrast. Creëer een kunsthoekje met mooie beelden of een gallery wall op een grote witte muur.

> De ultieme tips voor het samenstellen van een perfecte gallery wall

Meer toffe kunst voor in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Trend alert: deze woontrend wordt de komende tijd nóg meer booming dan dat ‘ie nu al is
Sluiten