Merve Ozturk
Merve Ozturk Trends 19 dec 2020

Trendspotten: gaan we volgend jaar veel horen over Cottage Core?

Op de Roomed-redactie zijn we gek op nieuwe woontrends en staan dan ook te springen om de nieuwe woontrend Cottage Core met jullie te delen. In deze gekke tijd hebben we ons allemaal gefocust op ons eigen comfort in huis – en dat is nou precies wat deze woontrend inhoudt.

Deze nieuwe lifestyle ontstond tijdens de eerste lockdown toen velen van ons veel meer tijd in huis doorbrachten. We brachten de natuur in huis en waren allemaal ineens talentvolle tuinieren.

De woontrend Cottage Core staat voor de cozy country vibes en geeft het een moderne draai aan de klassieke, rustieke landelijke stijl.

Dit is woontrend Cottage Core

natuurlijke kleuren
Bron: Arte

1. Blijf bij natuurlijke en zachte tinten

Natuurlijke kleuren worden steeds populairder. Zo is de neutrale bruintint Brave Ground uitgeroepen tot de Flexa’s kleur van het jaar 2021. Bovendien zijn natuurlijke tinten goed te combineren met allerlei andere kleuren en materialen. Zachte tinten geven ons een vertrouwd gevoel en het zorgt voor een warme sfeer in huis.

Lees ook: Dit wil je: zo combineer je Flexa’s kleur van het jaar 2021 met woonaccessoires

bruine banken
Bron: Ethnicraft
Woontrend Cottage Core
Bron: Ethnicraft

2. Werk af met houten elementen

Ook houten elementen zijn onmisbaar in ons interieurs. Denk aan grove balken, houten tafels, leuke fauteuils met zachte materialen en de leukste hoofdborden voor je comfortabele bed. Hout is natuurlijk materiaal en dat doet je weer denken aan alle basics.

Woontrend cottage Core
Bron: Arte

3. Creëer een knus leeshoekje

Hoeveel boeken heb jij gelezen in deze gekke periode? Door een knus leeshoekje te creëren (het liefste eentje die uitkijkt op de natuur) focus je je op je boek en kom je heerlijk tot rust.

Kies een comfortabele fauteuil uit en zet er een aantal kaarsen bij voor de gezelligheid. Geurkaarsen kunnen ook goed helpen om zen te worden. Daarnaast is goed licht van belang. Ga voor gedimd licht – heel helder licht zou je na een tijdje namelijk kunnen storen.

glazen tree
Bron: Ethnicraft

4. Ga voor de ‘messy’ look

Niet alles in huis hoeft netjes en basic te zijn. Vooral in deze tijd dat we niet veel bezoek mogen ontvangen is het een perfect moment om te experimenteren in huis. Ga jij normaal gesproken altijd voor serviessets en gebruik je alsmaar dezelfde materialen zodat alles goed matcht? Probeer nu dan juist verschillende materialen, kleuren en patronen met elkaar te combineren.

> Roomed to the rescue: alles wat je wilt weten over kleuren combineren

5. Maak het gezellig in je tuin

Als je toch wilt genieten van wat frisse lucht is je tuin of terras de ideale plek. Ook in deze koude tijd kan je jouw tuin gezellig maken. Ga voor kleurrijke winterplanten om je tuin levendiger te maken en bevestig leuke lichtjes zodat je er ‘s avonds ook wat tijd kunt doorbrengen.

> Prachtige vuurkorven voor de tuin zodat je wat frisse lucht kunt happen

Woontrend cotton cottage
Bron: Ethnicraft

6. Gebruik tijdloze accessoires

Een gezellig huis is natuurlijk niets zonder leuke woonaccessoires. Ga voor leuke keramieken plantenbakken en kandelaars in neutrale kleuren. Deze kun je dan weer vullen met verschillende producten die viraal gaan, zoals gedraaide kaarsen.

Voor als je er nog geen in huis hebt: Op zoek naar gedraaide kaarsen? Neem dan een kijkje op deze websites

Andere leuke woontrends

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trendspotten: gaan we volgend jaar veel horen over Cottage Core?
Sluiten