Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 15 okt 2020

Fijne woontrend: met bamboe haal je een botanische, bohemian vibe in huis

Een materiaal waar we de laatste tijd steeds vaker over lezen, is bamboe. En eigenlijk is dat niet eens zo gek, want bamboe is een hele makkelijke manier om je huis in natuurlijke sferen te krijgen. Zo zei IKEA al aan het begin van het jaar dat ze bamboe wel eens dé trend van de komende jaren zien worden. Tijd om er iets meer over te weten te komen.

We kennen bamboe als plant met z’n lange stokken en groene blaadjes als iets wat panda’s altijd eten. Door bamboestokken in je interieur te gebruiken, krijg je meteen een vakantie vibe. Wij worden er in ieder geval helemaal zen van.

Je kunt bamboestokken als scheidingselement in een woon- of slaapkamer gebruiken voor dat stukje privacy dat je nog miste, of om een duidelijke afscheiding van de trap te maken. Horizontaal of verticaal maakt niet uit. Voor een originele look vlecht je de stokken misschien zelfs wel door elkaar. Ook leuk als schutting in de tuin.

Het verschil tussen bamboe en rotan

Mocht je denken dat bamboe en rotan hetzelfde is: nope, dat is het niet. Bamboe en rotan hebben veel van elkaar weg. Beide hebben dezelfde look en uitstraling, maar er zit wel degelijk verschil tussen.

Wat is het verschil tussen de twee, vraag je je af? Bamboe is hol van binnen, rotan niet. Rotan is een soort stevig liaan dat groeit in de tropische regenwouden. Het is flexibel, waardoor je het gemakkelijker kan verwerken in meubels. Vaak zie je dat bamboe en rotan gecombineerd worden in meubels, zoals op de foto hieronder.

Houd je wel van bamboe in huis? Dan vind je de volgende woonstijlen waarschijnlijk ook hartstikke tof:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fijne woontrend: met bamboe haal je een botanische, bohemian vibe in huis
Sluiten