Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Zitten 29 jan 2020

Lekker zacht aan de billen: we zien steeds vaker fluffy meubels terug

Gespot op de designbeurs in Keulen twee weken geleden: oneindig veel fluffy meubels. Van harige zitzakken van het Zuid-Afrikaanse merk Vetsak tot de fluffy wolkenlampen van het Deense UMAGE, zachte materialen zijn here to stay. We laten je onze favorieten zien.

Met deze zachte stoelen weet je in elk geval één ding zeker: je hebt nog nooit zo zacht gezeten.

fluffy stoel woontrend 2020
Bron: Gubi

Onze favoriet: de Stay Lounge Chair

Deze Stay Lounge Chair van het Deense merk Gubi is een woonfavoriet op de Roomed-redactie. De stoel is gemaakt van Australische schapenvacht, waardoor de stoel zijn natuurlijke krullen krijgt.

Voor deze stoel moet je wel diep in de buidel tasten: een exemplaar kost €1559. Slik. Dat wordt nog even doorsparen voordat we zo’n prachtige fluffy stoel kunnen bemachtigen.

zachte stoel
Bron: Maisons du monde

Goedkopere optie: maak kennis met Bobby

Liever een goedkopere variant? Snappen we. Stoel Bobby koop je voor €140 bij Maisons du monde. Door schuine poten van berkenhout en de iets verlaagde zitting heeft deze fauteuil een duidelijke retrostijl, en het imitatiebond maakt het helemaal af.

zachte zitzak vetsak
Bron: Vetsak

Hangen in een zitzak

Als je er de ruimte voor hebt, is een zachte zitzak van het Zuid-Afrikaanse merk Vetsak dé eyecatcher die je in huis wilt halen. Dit ‘harige monster’ is een aanwinst voor je interieur. Als je hierop gaat zitten, weet je zeker dat je er nooit meer vanaf wilt. Of kunt, want het blijft wel een zitzak.

Voor €699 heb je een groot exemplaar in huis. Een kleinere variant kost iets minder: €549. Wij zien onszelf al helemaal hangen op zo’n heerlijke zitzak!

fluffy lamp met veren
Bron: Umage via bol.com

Ook leuk: een stijlvolle hanglamp

Geen fan van fluffy meubels om op te zitten? Dan hebben we een leuke variant op deze woontrend: een fluffy lamp. Deze Umage lampenkap zien we steeds vaker, en we vinden ‘m té leuk. De lamp geeft prachtig diffuus licht wat zeker niet te fel is. En ook niet geheel onbelangrijk: het is een eyecatcher in elk interieur.

Op de hoogte blijven van de laatste woontrends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekker zacht aan de billen: we zien steeds vaker fluffy meubels terug
Sluiten