Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 22 okt 2020

Wat is hét geheim voor het goed mixen van verschillende woonstijlen? 4 tips

Scandinavisch, industrieel, boho-chique, Nieuw Mediterraans, modern, minimalistisch… er zijn zo veel verschillende woonstijlen dat we ons goed kunnen voorstellen dat je niet kunt kiezen. Dan lijkt er nog maar één oplossing te zijn: woonstijlen mixen.

Wat is nou de sleutel tot succes bij het mixen van verschillende stijlen, en hoe zorg je ervoor dat het geen rommeltje wordt? Wij hebben een aantal tips verzameld zodat jouw verzameling decoraties, kunst en meubels geen onoverzichtelijke wirwar vormen, maar een evenwichtig en smaakvol interieur.

Woonstijlen mixen doe je zo

1. Kleur bekennen

Wanneer je accessoires en meubels van verschillende stijlen gaat combineren, kan het soms nogal onrustig ogen. Wanneer je het interieur in dezelfde tinten houdt, oogt de ruimte al gauw meer in balans en sluit alles beter op elkaar aan, zoals in bovenstaande afbeelding.

2. Oog voor details

Zoek naar details die overeenkomen in je interieur, zoals een bepaalde print of een bepaalde kleur die niet domineert maar wel subtiel aanwezig is in verschillende items. Hierboven herken je het roze van de kussens bijvoorbeeld weer terug in de muur terwijl het niet overheerst.

3. Maak groepjes

Als je objecten hebt in opvallende kleuren, zorg er dan voor dat je van elke kleur meerdere elementen hebt. Wanneer je deze dan in dezelfde ruimte plaatst, is er toch weer sprake van een bepaalde continuïteit in je interieur, omdat bepaalde kleuren steeds weer terugkomen.

Ook interessant om te lezen: Een lesje kleur kiezen met de 60/30/10-regel

4. Pronkstuk

Wanneer je verschillende stijlen combineert is het altijd aan te raden om naar overeenkomsten te zoeken, zoals we aanraden in voorgaande tips. Maar als je een bepaald meubelstuk hebt dat echt heel opvallend en afwijkend is, dan mag dit er best uitspatten als een statement item in je interieur. Ga voor een okergele velvet bank, een kroonluchter, of een kleurrijk behang op de muur.

Houd je het toch liever bij één woonstijl?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat is hét geheim voor het goed mixen van verschillende woonstijlen? 4 tips
Sluiten