Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 14 sep 2018

Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl modern (+ voorbeelden)

Het inrichten van een huis begint meestal met het vinden van een eigen woonstijl. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want hoe vind je jouw interieurstijl? En welke woonstijl past bij mij? Welke woonstijlen vind ik eigenlijk allemaal leuk? Geen zorgen, daar helpen we je graag bij door een aantal stijlen uit te lichten en antwoord te geven op al je vragen. De woonstijl modern is de interieurstijl die we vandaag uitlichten.

Zo herken je de woonstijl modern

Een modern interieur kan je herkennen aan veel licht, strakke lijnen en rechte vormen. Het gaat om eenvoud en rust in de ruimte, minimalisme is the key. Een modern interieur voelt vaak ook erg ruimtelijk, want veel grote ramen en daarmee een flinke hoeveelheid licht zorgen ervoor dat het optisch ruimer lijkt.

Welke kleuren heeft een moderne woonstijl?

Veelgebruikte kleuren in een modern interieur zijn bruin, zwart, grijs en wit. Deze worden vaak gecombineerd met een accentkleur, die je terugziet in accessoires. De vloer is vaak een betonlook of bijvoorbeeld grote tegels in het antraciet. Voor mensen die liever een lichte vloer hebben zijn grote hoogglans, witte tegels ook geschikt. Hoogglans zorgt voor een reflectie van het licht wat de kamer ook weer ruimer laat lijken. Meer fan van een vloer van hout of laminaat? Ga dan ook voor een lichte vloer, bijvoorbeeld met een white wash afwerking.

Vaak worden donkere en lichte kleuren met elkaar gecombineerd. Bijvoorbeeld witte of lichte vloeren en muren gecombineerd met donkere meubels. Contrast is een woord wat je vaak terug gaat zien als je je inleest over de woonstijl modern. Houd je van veel contrast in huis? Dan is een modern interieur zeker iets voor jou.

welke woonstijl past bij mij? modern interieur interieurstijl
welke woonstijl past bij mij? modern interieur interieurstijl

De materialen van een moderne woonstijl

De materialen die voor een modern interieur gebruikt worden zijn veelal metaal, aluminium, leer, staal, chroom en kunststof. Ondanks dat hout niet tussen het lijstje staat, is het zeker een materiaal wat bij een modern interieur kan passen. Waar je bij hout op moet letten is dat het strak en glad is. Een stuk hout met veel knoesten past er dus niet goed bij, maar een strakke houten tafel kan prima.

Zachte materialen zie je eigenlijk niet terug, tenzij het een functie heeft zoals gordijnen. Wel zie je soms een hoogpolig kleed wat zorgt voor warmte in een anders koele ruimte.

Deze meubels passen in een modern interieur

Als we naar de meubels in een modern interieur kijken, valt het volgende op: grote rechte (hoek)banken met daarnaast een grote fautuil. Een eettafel met strakke stoelen, allemaal in één kleur. Alle stoelen zijn hetzelfde, aangezien verschillende stoelen de rust en eenvoud wegneemt. Modern draait om strakke lijnen, daarom kan een kast het beste tot het plafond gaan zodat er geen lijnen worden onderbroken.

Accessoires worden zeker wel gebruikt om een ruimte gezelliger en aantrekkelijker te maken, maar ook hier gaat het om eenvoud en ruimtelijkheid. De accessoires staan vaak bij elkaar geclusterd zodat er rust en eenvoud behouden wordt in het interieur. Kies liever voor één of twee blikvangers in je interieur dan voor talloze accessoires zonder verhaal.

welke woonstijl past bij mij? modern interieur interieurstijl

Jouw favoriete woonstijl mixen

Dat je van een modern interieur houdt, betekent niet dat niet mag experimenteren met andere stijlen. Modern gaat namelijk heel goed met een beetje Scandinavische elementen, zoals een houten visgraat vloer, of klassieke elementen, zoals een kroonluchter. Dat kan je huis net een interessante twist geven en iets minder koud en kil maken.

En houd je ook van een industriële stijl? Dan zit je helemaal goed, deze combineert namelijk ook prima met een modern interieur.

Meer voorbeelden zien van de woonstijl modern?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl modern (+ voorbeelden)
Sluiten