Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 18 okt 2018

Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl industrieel (+ voorbeelden)

Het inrichten van een huis begint meestal met het vinden van een eigen woonstijl. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want hoe vind je jouw interieurstijl? En welke woonstijl past bij mij? Welke woonstijlen vind ik eigenlijk allemaal leuk? Geen zorgen, daar helpen we je graag bij door een aantal stijlen uit te lichten en antwoord te geven op al je vragen. De woonstijl industrieel is de interieurstijl die we vandaag uitlichten.

Zo herken je de woonstijl industrieel

De woonstijl industrieel herken je vooral aan het stoere karakter. De robuuste en edgy elementen die deze stijl met zich meebrengt is wat een industrieel huis typeert. Wat je ook veel ziet is een rustige basis met daarin opvallende elementen. Vooral niet te veel poespas. Het leuke aan een industriële stijl is dat je niet in een oude schuur of fabriek hoeft te wonen om aan de stijl te voldoen. Het gaat uiteraard om de aankleding van een ruimte. Dus bijvoorbeeld neutrale muren, vloer en bank, maar een grote stalen kast of grote metalen lamp.

Daarnaast zie je vaak waterleidingen, kabels en buizen door de ruimtes heen. Het onafgewerkte is typerend voor de woonstijl industrieel. Het mag er ook wel een beetje ruw en rauw uitzien.

woonstijl industrieel interieur

Welke kleuren heeft een industriële woonstijl?

In een industriële woonstijl zie je bijna geen opvallende kleuren. Bruin, wit, zwart en grijs zijn kleuren die je wel veel terug ziet. Het houdt de ruimte stoer en daardoor industrieel. De kleuren komen vaak van bepaalde materialen. Dus de kleuren van leer, steen en hout spelen een grote rol in het kleurenpalet van deze stijl.

Met behulp van deze 5 manieren geef jij je huis een industrieel interieur

De materialen van een industriële woonstijl

De materialen zie je in een industriële woonstijl veel ziet zijn leer (zowel echt als nep), warm hout, beton, staal, metaal en steen. Vaak gaat het om het combineren van deze materialen wat de ruimte een industriële look geeft. Zo kan een houten tafel tegen een stenen muur en zie je een betonnen vloer met een leren bank. Alles kan, maar houd het wel rustig. Less is more.

Bij de woonstijl industrieel gaat het niet om perfectie. Juist dat onafgewerkte randje of ruwe muur maakt het industrieel. Heb je geen betonnen of stenen muren? Dan kan je dat altijd creëren. Steenstrips zijn makkelijk te verkrijgen en ook verf met een betonlook kan je bij de bouwmarkt halen. Mocht dat niet je stijl zijn, dan kan je ook een mooi behangetje met een soortgelijk printje gebruiken om die look te maken.

woonstijl industrieel interieur

Deze meubels passen in een industrieel interieur

Met de meubels kan je alle kanten op. De typische industriële meubels zijn natuurlijk fabriekslampen, stalen kasten en een grote houten schuifdeuren. Maar ook leren banken, stalen stoelen en glazen tafels kunnen prima in een industrieel huis passen.

Bij de meubels gaat het vooral om eyecatchers, vaak ook omdat deze groot en opvallend zijn. Meubels in een industrieel interieur mogen juist wat groter van formaat zijn, als dat past tenminste. Wat ook goed werkt zijn tweedehands meubels. Tegenwoordig kan je meubels met een verweerd uiterlijk ook als nieuw kopen, maar een oud en gebruikt meubel heeft toch meer karakter en is waarschijnlijk nog goedkoper ook.

> Dit vind je misschien ook leuk: How to: de stijlgids naar een industriële eetkamer

De accessoires in een industrieel interieur

De accessoires in huis kunnen juist even wat meer sfeer aan de ruimte brengen. Ook kan hier kleur in worden verwerkt, zodat het niet te kil wordt. Het fijne aan accessoires is dat je ze kan veranderen. Zo kan je in de zomer wat koelere kleuren gebruiken en in de zomer wat warmere tonen in je interieur verwerken. Let er in ieder geval op dat je niet te veel accessoires neerzet, want ook hier geldt: less is more.

Meer weten over welke woonstijl bij jou past?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl industrieel (+ voorbeelden)
Sluiten