Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 1 nov 2018

Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl bohemian (+ voorbeelden)

Het inrichten van een huis begint meestal met het vinden van een eigen woonstijl. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want hoe vind je jouw interieurstijl? En welke woonstijl past bij mij? Welke woonstijlen vind ik eigenlijk allemaal leuk? Geen zorgen, daar helpen we je graag bij door een aantal stijlen uit te lichten en antwoord te geven op al je vragen. De woonstijl bohemian is de interieurstijl die we vandaag uitlichten.

Zo herken je de woonstijl bohemian

De woonstijl bohemian staat bekend om de bonte mix van kleuren. Dit wordt dan ook vaak gedaan, maar vaak op een eigen manier. Zo kan je ervoor kiezen om all out te gaan met de kleuren op de muur en meubels, of je houdt het wat subtieler door middel van kleurrijke accessoires in je interieur. Hoe dan ook, bohemian is typerend door de mix van stijlen van over te hele wereld.

Sommige mensen vinden het een stijl voor hippies, maar dat hangt helemaal af van hoe je bont je durft te gaan. Een mooi wandkleed en een rieten stoel mogen eigenlijk niet ontbreken in je interieur. Wees ook niet te voorzichtig, maar ga ook niet crazy met vloekende kleuren.

Welke kleuren heeft een bohemian woonstijl?

Vaak wordt de woonstijl bohemian vergeleken met de Marokkaanse woonstijl, aangezien deze qua kleuren veel op elkaar lijken. Ook het gebruik van glas en romantische details zie je bij beide woonstijlen terug. Maar de kleuren die je vooral veel ziet bij een bohemian woonstijl zijn rood, oranje, geel en roze. Maar ook een blauwe kleur zoals turquoise misstaat hier niet. Juist ook omdat geel en roze hier goed tegen afsteken. Daarnaast zie je kleuren zoals beige, mintgroen en andere natuurlijke kleuren terug. Vooral ook als een soort neutrale basis waarbij de kleurrijke accessoires goed zichtbaar zijn.

Je kan een muur in een kleur verven, maar je kan ook de muren wit of een andere natuurlijke kleur houden en werken met kleurrijke accessoires. Kies in dit geval voor een mooie accentkleur, zoals okergeel, mintgroen of turquoise.

Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl industrieel (+ voorbeelden)

De materialen van een bohemian woonstijl

Ook qua materialen wordt er bij een bohemian woonstijl veel gemixt. Materialen die gebruikt worden zijn: leer, textiel, rotan, riet, en macramé, hout, wol, steen en linnen. Het lijstje is behoorlijk lang en er kunnen nog veel meer materialen bij. Dat is het fijne van deze woonstijl, het maakt niet zoveel uit welke materialen je gebruikt. Zo zijn natuurlijke en onbewerkte materialen ook in trek voor deze woonstijl.

Deze meubels passen in een bohemian interieur

Bij de woonstijl bohemian horen vooral grote meubels. Denk bijvoorbeeld aan grote kleden, een grote rieten hangstoel en grote kisten. Maar ook grote zilveren items passen bij deze stijl, evenals een bank vol met kussens met drukke, kleurrijke printjes.

Mocht dit nou nog een beetje onduidelijk zijn? Denk aan wandkleden en vloerkleden met toffe aztec-prints en kleur. Heel veel kleur.

De accessoires in een bohemian interieur

Uiteindelijk draait het om de accessoires. En dan vooral door middel van kussens, kleden, manden, zilveren beeldjes en franjes. In een bohemian interieur zijn er nooit genoeg accessoires, maar je hoeft je huis ook niet te overspoelen met accessoires. Zoek vooral een mooi evenwicht.

Populair bij een bohemian interieur is toch wel het wandkleed. Dit kan een normaal vloerkleed zijn dat je aan de muur hebt bevestigd, maar het kan ook een macramé wandkleed zijn zoals op de foto hierboven. Leef je uit!

Andere woonstijlen ontdekken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl bohemian (+ voorbeelden)
Sluiten