Naomi Pater
Naomi Pater Meubels & accessoires 19 feb 2022

5 woonkamertrends die we dit jaar in ons eigen interieur terug willen zien

Wij van de Roomed-redactie schrijven natuurlijk niet voor niets iedere dag over interieur. Wij houden er énorm van en inspireren je graag. We babbelen je in dit artikel bij over vijf hippe woonkamertrends die je dit jaar veel ziet. Let’s go!

Een nieuw bankstel, een ander kleurtje op de muur of nieuwe decoraties: er zijn genoeg manieren om een frisse wind te laten waaien door je huisje.

5 favoriete woonkamertrends

1. Glazen blokken

De rechthoekige bouwstenen van glas zijn helemaal hot dit jaar. Ze laten natuurlijk licht door, maar geven je tóch de nodige privacy. Met zo’n glazen wand heb je dus geen plakkerig douchegordijn meer nodig. Check!

Volgens het online interieurmagazine Decoist behoren de glazen bouwstenen tot één van de hotste designtrends van 2022. Wij kunnen dit alleen maar beamen, want het geeft een unieke toevoeging aan je woonkamer.

2. Ronde meubels

Als we Instagram en Pinterest doorspitten komen we regelmatig interieurs tegen met ronde vormen. Het ‘curvilineair design’ wordt steeds populairder.

In combinatie met het gebruik van meer rotan en hout, zien we dat er tegenwoordig meer vraag is naar natuurlijke accessoires en fijn zittende, comfortabele meubelstukken. We zijn steeds meer op zoek naar comfort.

3. Een gezonde atmosfeer

De wereldwijde pandemie dwong ons om meer tijd binnenshuis door te brengen. Dit heeft ook zijn invloed gehad op de huidige interieurtrends. Zo zijn we ons meer bezig gaan houden met een gezonde atmosfeer in huis.

Die atmosfeer komt terug als frisse lucht in de woonkamer, hygiëne en meer natuurlijk licht. Ook binnenplanten zijn nog populairder geworden dan voorheen. Omdat ze gewoon hartstikke hip staan, maar ook omdat het de luchtkwaliteit verbetert.

4. Het buitenleven voor binnen

Het verlangen naar groen maakt dat we ook in huis meer de natuur opzoeken. Denk aan het gebruik van hout, glazen deuren zodat je af en toe een blik naar de achtertuin kunt werpen, natuurlijke kleuren op de muur, linnen en zelfs een nieuwe opkomende interieurstijl: ‘Cottage Core’.

Dit is een knuss, ouderwetse stijl die je doet verlangen naar het platteland en het stiekem wat romantiseert.

5. Grote lampen

Vroeger waren lampen meer een noodzakelijk object, tegenwoordig zoeken we naar de meest hippe lamp die te verkrijgen is. Het is bijna een soort kunstobject geworden in het interieur. Denk aan hangende industriële lampen, een grote tafellamp met een voet van keramiek of exemplaren in gekke vormen en kleuren. Wij zijn in ieder geval fan!

Deze interieurtrends zien we ook de komende 5 jaar nog terug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
5 woonkamertrends die we dit jaar in ons eigen interieur terug willen zien
Sluiten