Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 31 jul 2020

4 tips voor het stylen van een woonkamer met een schuin plafond

Je woonkamer is waarschijnlijk een van de belangrijkste ruimtes van je huis. De woonkamer wil je stijlvol en functioneel inrichten. Dit kan nog best een lastige klus zijn als je een woonkamer met schuin plafond hebt, want wat dóé je daarmee? Gelukkig zijn er genoeg slimme manieren waarop je deze struggles overwint en je juist je voordeel kunt doen met je schuine wanden!

Zó style je een woonkamer met schuin plafond

1. Plaats de bank onder de schuine wand

In een woonkamer met schuin plafond kun je soms eindeloos schuiven met bepaalde meubels die uiteindelijk toch te hoog zijn voor onder de schuine wand. Denk aan kasten, eettafels of een tv-meuebl.

Gelukkig kan je er ook voor kiezen om een lage bank te kopen. Doordat je bank dan laag is, past hij makkelijk tegen de schuine wand aan. En aangezien je toch zit op je bank, hoef je daar geen hoog plafond te hebben.

Tip: meet voordat je een nieuwe bank gaat kopen op hoe hoog je schuine plafond begint, en haal daar nog 10 centimeter vanaf. Zo weet je zeker dat je nieuwe bank precies onder het schuine stuk past zónder dat je telkens je hooft stoot.

2. Zorg voor veel (dag)licht

Schuine wanden komen natuurlijk (letterlijk) op je af, en dit kan er voor zorgen dat je woonkamer kleiner lijkt. Stap één is daarom een witte basis, stap twee is het zorgen voor voldoende daglicht. Een dakraam of dakkapel zorgt voor meer licht én een ruimtelijk effect.

> Lees ook: Daglicht faken in een donkere ruimte? Dat doe je op déze manier

3. Maak van loze ruimtes een zithoek

Doordat je beperkt wordt in wat je tegen je schuine wanden aan kunt zetten, is de kans op lege hoeken groot. Zonde! Maak van deze loze ruimte een stylish zithoek, door er een mooie stoel of poef neer te zetten. Ga bijvoorbeeld voor een knus zithoekje met een stylish leren fauteuil.

4. Woonkamer met schuin plafond? Zet je decoratie op de grond

Veel schuine wanden betekent helaas minder plek op de muur voor decoratie. Maar schilderijen of ingelijste posters hoef je niet per se op te hangen: je kunt ze ook gewoon op de grond neerzetten! Ook kan je ervoor kiezen om die schuine wand extra te benadrukken door ‘m een andere kleur te verven dan de andere muren. Maar denk aan tip 1: het liefste wel een lichte kleur om de kamer zo groot mogelijk te laten lijken.

Onder decoratie verstaan we trouwens niet alleen dingen voor aan de muur… Ook voor bijvoorbeeld planten en staande lampen geldt: zet ze op de grond! Helemaal leuk in een woonkamer met schuin plafond.

Nog meer tips voor de woonkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips voor het stylen van een woonkamer met een schuin plafond
Sluiten