Maud van Dijck
Maud van Dijck Woonkamer 14 sep 2021

7 opruimhacks die je kunt toepassen in de woonkamer

Ben jij je afstandsbediening weer eens kwijt? Wij hebben wel een opruimhack waardoor je hem altijd weet terug te vinden – en zo hebben we nog veel meer tips! Met onze hacks maken we het opruimen van je woonkamer een gemakkelijke taak en krijgt je woonkamer een nette look.

Zeker als je een kleine woonkamer hebt, wil je niet dat je kamer er rommelig uitziet van alle items die op display staan.

7 hacks voor het opruimen van je woonkamer

1. Een afstandsbediening houder

Handig en leuk! Je kan zo je afstandsbediening spotten met deze houten organiser. Afstandsbediening houders zijn een must als je meerdere keren in de week je afstandsbediening tussen de bank uit moet halen.


Naast de houten houders zijn er ook genoeg mooie stoffen houders die je aan de bank kan hangen. Zo kan je lekker blijven zitten wanneer je je afstandsbediening nodig hebt.

2. Decoreer met een schaal

Voor een opgeruimde look is een schaal op de salontafel een goede keuze. Je kan hier bijvoorbeeld ook nog je afstandsbedieningen op bij elkaar leggen (dus treur niet als je de eerdere opties niets vond) of gewoon je accessoires op uitstallen voor een nette uitstraling.

3. Magazine rekken aan de muur

Met deze rekken hangen je magazines stijlvol aan de wand. Ideaal als je ook nog op zoek bent naar iets om je muur mee aan te kleden en als je graag door tijdschriften bladert. Dan heb je ook geen magazines meer die door je huis rondslingeren.

4. De gekleurde boekenkast

Deze kan natuurlijk niet missen als je je woonkamer aan het opruimen bent. Een gesorteerde boekenkast laat je kamer er meteen net uitzien. Op kleuren sorteren kan heel leuk zijn en een vrolijke touch aan je kamer geven, maar het hoeft niet too much te zijn.


Kijk maar naar deze boekenkast met een moderne look. Het heeft nog steeds een kalme vibe, terwijl je toch die knal van kleur aan je interieur geeft.

5. Gebruik een oude kist of krat als tafel

Niet alleen kunnen ze lekker vintage in je woonkamer staan, je kan er ook mooi spullen in opbergen. Het is wel slim om niet teveel op deze ‘tafel’ te zetten als je toch redelijk vaak de items die je erin opbergt nodig zal hebben.

Of gebruik een kist om het speelgoed van je kinderen in op te bergen. Dan struikel je de volgende keer niet over de speelgoedtrein.

6. Ruim je dekens en kussens op

Een deken op je bank stylen kan een hele leuke look geven, maar wat als je hem iedere dag weer moet vouwen of goed moet leggen? Met kids thuis kan het een irritante klus worden en dan is het misschien een beter idee om ze ergens netjes op te bergen.

Je kan je woonkamer ook opruimen door gewoon wat kussens op je bank te verwijderen. Houd natuurlijk de kussens die je gebruikt, maar leg de kussens weg die er puur voor decoratie liggen. Vooral voor een minimalistisch interieur is dit een goede tip als je nog een kussen teveel zou hebben.

7. Handige bijzettafels

Bijzettafels kunnen de ideale manier zijn voor het opruimen van spullen in je woonkamer. Kies voor bijzettafels met hun eigen opbergruimte waar je gemakkelijk dekens of kussens in kan opbergen.

Deze dingen kan je beter níét op je vensterbank neerzetten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
7 opruimhacks die je kunt toepassen in de woonkamer
Sluiten