Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 4 feb 2020

Dag 2: ruim je woonkamer op in slechts 15 minuten met de Clean Up Challenge

Bij Roomed hechten we veel waarde aan een opgeruimd huis, maar eerlijk is eerlijk: ook bij ons schiet het opruimen er wel eens in. Daarom ruimen we in de maand februari elke dag een kwartiertje op. Het resultaat: een schoon en opgeruimd huis. Vandaag beginnen we met de eerste 15-minuten challenge.

Kijk eens even goed rond in de woonkamer. Lijkt het schoon en opgeruimd, of slingeren er allerlei dingen die er eigenlijk niet horen? Als die tweede situatie meer van toepassing is op jouw huis, dan doe je er goed aan om vandaag mee te doen met de 15-minuten challgenge.

Gisteren heb je twee dozen klaargezet waarmee je de rest van de maand gaat werken. Heb je dat nog niet gedaan? Check dan dit eerste artikel over de Clean Up Challenge dan nog even:

> Dag 1: met déze methode ruimen we het huis op tijdens de Roomed Clean Up Challenge

Je woonkamer opruimen in 15 minuten

De challenge van vandaag: ruim je woonkamer op in 15 minuten. Een periode van 15 minuten lijkt misschien kort, maar je zult ervan versteld staan hoe veel je eigenlijk kunt doen in zo’n korte periode als je er je volle aandacht aan geeft. Een hele woonkamer opruimen, bijvoorbeeld.

Aan de slag!

Zet een timer voor 15 minuten. Dit kan op je telefoon, je Google Home of natuurlijk gewoon met een eierwekker. Zodra je de wekker zet, begint jouw opruim-tijd. Check alle plekken waar rommel kan liggen. Onder de bank, open planken, op je side tables, in de boekenkast. Check de spullen rondom je tv-kast, je salontafel, en random items die op de grond slingeren.

Alles wat niet op de juiste plek ligt, of wat überhaupt niet in de woonkamer hoort, leg je meteen op de juiste plek in huis. Heb je nog geen aangewezen plek voor de items, leg ze dan voor nu in de misschien-doos.

Items die je weg wilt gooien, mogen richting de prullenbak. Denk aan oud papierwerk, kapotte spullen en onbruikbare accessoires waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Spullen die je nog wilt verkopen of weg wilt geven mogen uiteraard naar de doneer-doos.

Zodra de wekker afgaat, mag je stoppen met opruimen.

Tijdens de Clean Up Challenge gaan we dit soort opruim-kwartiertjes nog vaker doen. Al met al gaan deze kwartiertjes er namelijk echt voor zorgen dat jouw huis aan het eind van de maand een stuk opgeruimder is én blijft.

Klaar voor dag 3?

Dag 3: sorteer je papierwerk makkelijk en overzichtelijk met dit systeem

Meer lezen over je woonkamer opruimen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FreepikPause08

Reageer op artikel:
Dag 2: ruim je woonkamer op in slechts 15 minuten met de Clean Up Challenge
Sluiten