Inspiratieboost: woonkamers overgoten met daglicht

In vergelijking met de andere kamers in huis breng je in de woonkamer waarschijnlijk het meeste tijd door. Een beetje licht is daarom natuurlijk altijd welkom! Dit kan met verlichting, maar er zijn ook woonkamers die praktisch helemaal omringt zijn door ramen, waardoor ze overgoten worden door natuurlijk licht.

En dat ziet er dus ongeveer uit zoals op de foto’s hieronder. Who wouldn’t want that? Scroll snel door en laat je inspireren!

woonkamer met daglicht

Psst… Benieuwd naar de rest van het interieur van hier boven? Bekijk de gehele binnenkijker hier!

woonkamer-daglicht

Bron: Jelanie

woonkamer daglicht

Het mooiste effect krijg je als de ramen helemaal zijn doorgetrokken tot het plafond.

woonkamer-daglicht-2

woonkamer-daglicht-3

Als er een patroon in je ramen zit – zoals vierkante blokken – creëer je een heel mooi effect als het zonlicht er vervolgens doorheen valt. Dit kun je ook makkelijk zelf creëren door er bijvoorbeeld speels een open kast of plant voor te zetten, waardoor het licht verdeeld wordt. Wil je hier graag even een voorbeeldje van zien? Deze loft in Malmö heeft een prachtige lichtinval met een nog mooier schaduwspel.

woonkamer daglicht

Bron: Rue Verte

Een interieur met donkere kleuren is soms lastig om in te richten, omdat het al snel té donker wordt. Maar met een flinke dosis daglicht dat binnenkomt door de ramen los je dat probleem binnen no-time op! Het zorgt juist voor een extra mooi contrast met de rest van je interieur.

woonkamer-daglicht-5

Bron: Wing Ta

woonkamer-daglicht-6

Een woonkamer met daglicht natuurlijk wel een beetje een kwestie van geluk hebben… Gelukkig is er met de juiste verlichting en indeling van je kamer ook veel op te lossen! Lees voor meer tips dit handige artikel.

Reageer op artikel:
Inspiratieboost: woonkamers overgoten met daglicht
Sluiten