Inspiratieboost: een woonkamer vol bloemen (en niet alleen in een vaas!)

Inspiratieboost: een woonkamer vol bloemen (en niet alleen in een vaas!)

Hou je vast jongens: summer is here! En naast blote benen, ijsjes en lange middagen op het terras betekent dit ook veel goeds voor je interieur! De zomer is namelijk hét moment voor bloemen. Daar gaan we weer, denk je misschien: die eeuwige vaas met bloemen in de woonkamer heb ik ook wel een keer gezien. Daarom tijd voor nieuwe ideeën!

Want begrijp ons niet verkeerd; een bos bloemen op tafel kan je hele interieur een opsteker geven en het is dan ook eigenlijk stiekem nog steeds onze favoriete manier om een woonkamer met bloemen te creëren. Maar een beetje variatie is nooit verkeerd toch?

Bethany Linz

Accessoires in bloemenprint bijvoorbeeld! Kussens en plaids krijgen een vintage look als ze een bloemenopdruk hebben en dat zet zich vervolgens door in de rest van je interieur.

Elle

Ook losse bloemen kunnen enorm stijlvol zijn! Hang ze bijvoorbeeld speels achter een spiegel of schilderij (zie foto hierboven).

Margriet Hoekstra

Een groot klassiek schilderij met bloemen staat prachtig in een modern interieur.

Anthropology

En natuurlijk mag het behang met bloemenprint niet ontbreken in dit lijstje. Er zijn vintage opties, maar je hebt tegenwoordig ook hele moderne en frisse bloemenprints voor op de muur!

Homepolish

Een kleed met een bloemenprint is een goede manier om subtiel wat elegantie aan te brengen in je interieur. Je kan er daarnaast eventueel voor kiezen om een klein vaasje bloemen op tafel te zetten om dit effect te versterken.

Ook een leuk idee voor een woonkamer met bloemen..

Elle

Verzamel kleine afbeeldingen van bloemen of botanische tekeningen van bloemen en maak daar een grote collage van!