Jaime Andreas
Jaime Andreas Woonkamer 21 apr 2020

8 verrassende tips voor het inrichten van je woonkamer

Bij het inrichten van de woonkamer zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld hoe groot de ruimte is en de kleuren van de ruimte. Voor die inrichting kun je soms wel een beetje hulp gebruiken. Dit zijn een aantal verrassende tips voor het inrichten van je woonkamer.

Dit zijn dingen waar je misschien zelf niet meteen aan dacht.

8 tips voor het inrichten van je woonkamer

1. Plaats je spiegel op een slimme plek

Het is geen geheim dat een spiegel je ruimte groter kan maken. Maar hoe je zo’n spiegel plaatst, is wel belangrijk. Wanneer een spiegel rommel reflecteert is dat niet zo fijn en het voelt ook niet geweldig als je jezelf constant in de spiegel kunt zien terwijl je rustig op de bank zit.

Het liefste plaats je een spiegel tegenover een raam zodat het licht gereflecteerd wordt. Dat is het startpunt. Vanuit daar raden wij aan om verschillende posities uit te proberen om zo uit zoeken wat de beste plek voor je spiegel is.

2. Werk met hoogte

Gebruik maken van de hoogte in je woonkamer is een geweldige manier om meer op te bergen, maar ook om een interessante dynamiek in de ruimte te creëren. Het vult namelijk de muren en niet al je meubels zijn op deze manier horizontaal.

Denk aan planken om dingen neer te zetten en op te bergen, maar ook een toffe gallery wall of kunst kan meer persoonlijkheid aan je woonruimte geven.

3. Scheid open ruimte

Is je woonkamer een grote open ruimte met bijvoorbeeld ook een eettafel of een home office? Dan is het slim om die ruimtes een beetje op te delen met behulp van slim geplaatste kasten of een grote prachtige plant als scheidingsmuur.

Hierdoor is de ruimte nog steeds lekker open, maar zo kun je wel letterlijk afstand doen van je home office. Bovendien maakt het de ruimte iets gezelliger en knusser.

4. Gebruik de salontafel als opbergruimte

Opbergruimte is een probleem in bijna ieder huis, dus wees slim. Er zijn genoeg soorten salontafels die ook functioneren als opbergruimte. Bijvoorbeeld een grote poef in die aan de bovenkant opent of een toffe tweedehands kist. Niet alleen handig, maar geeft ook karakter aan je interieur.

5. Voeg kleur toe met washi tape

Niet alles in de woonkamer hoeft duur te zijn. Er zijn ook goedkope manieren om je woonruimte net even wat interessanter te maken, bijvoorbeeld washi tape. Niet alleen goedkoop, maar ook vrolijk en kleurig. Gebruik het om kunst, foto’s en tekeningen van de kinderen op te hangen.

6. Soms is kleiner beter

Ja, kleiner is vaak beter. Zeker wanneer je een kleine woonkamer hebt. Grote meubels lijken misschien functioneel, maar vaak is het niet handig en staat het lomp. Een hoekbank met lounge is heel lekker, maar soms werkt het gewoon niet. Kies voor meubels die bij de ruimte passen zodat het minder vol voelt.

7. Maak slim gebruik van je ramen

Beschouw de ramen in je woonkamer als kunstwerk. Je kunt erdoor naar buiten kijken en het bepaalt veel van je interieur. Mooie hoge gordijnen kunnen ervoor zorgen dat ramen groter lijken je kamer dus ook. Gebruik je vensterbank als handige plek om planten of andere toffe accessoires neer te zetten.

8. Kies een groot vloerkleed

Een tof vloerkleed is heel bepalend voor de sfeer van het zitgedeelte in je woonkamer. De fout die veel mensen maken is dat ze vaak een te klein vloerkleed kopen dat bijna niet opvalt bij alle grote meubels. Liever heb je een vloerkleed waar alle meubels in het zitgedeelte op kunnen staan. Zo creëer je harmonie en een huiselijk gevoel.

Meer tips voor het inrichten van je huis nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 verrassende tips voor het inrichten van je woonkamer
Sluiten