Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Woonkamer 7 jun 2019

Deze 4 dingen mag je niet vergeten bij het inrichten van je woonkamer

Maak je geen zorgen als je bij de volgende dingen denkt, shit, hier had ik eerder over na moeten denken. Je bent niet de enige die bij deze zaken niet stilstaat voordat ze de woonkamer gaan inrichten. Maar daarom zijn wij er. Deze dingen mag je niet vergeten bij het inrichten van je woonkamer.

1. You’re in control

Het eerste wat je goed in je oren moet knopen, is dat jij degene bent die in control is. Tijdens het inrichten van de woonkamer, maar ook daarna heb je altijd nog de touwtjes in handen. Herinner jezelf dat wat je nu koopt en hoe je het nu inricht niet voor eeuwig hoeft te zijn. Als je wilt, kan je het vanavond alweer omgooien.

Je doet er goed aan door meubels te kopen die je ook gemakkelijk kunt verschuiven. Helemaal als je iemand bent die van wat verandering houdt op z’n tijd. Ga dus voor een bank, kast en tafel die op verschillende manieren toepasbaar zijn, maar ook niet te zwaar en dus goed te verplaatsen.

2. De juiste verlichting

Vaak word je tijdens het inrichten van de ruimte zo meegetrokken in het uitkiezen van leuke meubels en unieke accessoires dat je niet meer stilstaat bij het licht. Verlichting wordt ook vaak gezien als een praktisch dingetje, maar is eigenlijk net zo belangrijk als de rest van de inrichting.

Een goede lamp op de juiste plek met het juiste licht (yep, das veel om over na te denken) kan veel betekenen voor ruimte. En extra belangrijk in een ruimte als de woonkamer, omdat het een plek is waar je vaak bent.

Een goed lichtplan wordt nog wel ‘s vergeten bij de inrichting. Maak een plan waarin je functioneel licht, basislicht en sfeerlicht meeneemt en vergeet niet om een blik op de stopcontacten te werpen. Denk vervolgens na over de inrichting: waar wil je lezen – en dus goed licht? Waar wil je relaxen – en dus dim- of sfeerlicht? Denk na over welk licht je op welke plek wilt en zoek daarbij de juiste lampen.

3. Een plantenplan

Planten zijn key in een fijn interieur. Ze doen niet alleen veel voor de sfeer in de ruimte, maar zijn ook goed voor de gezondheid. Helaas kun je niet elke plant zomaar ergens neerzetten. De ene plant heeft immers meer licht nodig dan de ander. Ga na welke planten licht nodig hebben en welke niet en creëer hieromheen een plan. Tip: gebruik tafels/standaarden om een plant juist wel of niet in het volle zonlicht te zetten. Wees creatief!

4. Genoeg zitplek

Natuurlijk hou je bij het kiezen van de juiste bankstellen rekening met iedereen die in het huis woont. Maar sta je er ook bij stil dat je wellicht extra zitplekken nodig hebt als er vrienden of familie over de vloer zijn? Hou dit in gedachten bij het inrichten van de woonkamer en het plaatsen van het bankstel.

Zorg voor genoeg ruimte (of dat je door wat te verschuiven genoeg ruimte kunt creëren) om extra zitplekken aan te schuiven. Een uitvouwbaar stoeltje of extra kruk – die overigens ook als bijzettafel kan dienen – zo hier en daar kan geen kwaad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 4 dingen mag je niet vergeten bij het inrichten van je woonkamer
Sluiten