Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 10 sep 2019

Met deze 6 eenvoudige hacks maak je de woonkamer in één klap gezelliger

Als we aan onze lezers vragen waar ze meer tips over willen hebben, dan is dat antwoord ontzettend vaak ‘de woonkamer gezellig maken’. Gelukkig hebben we daar bij Roomed genoeg ervaring in. Een goede sfeer in huis is namelijk erg belangrijk. Dit zijn onze beste tips:

1. De positie en de hoogte van het meubilair

Heb je een huis waar vaak visite over de vloer komt? Dan is het belangrijk om te onthouden dat het gezellig is als iedereen even hoog zit. Als er één iemand op een hoge barkruk zit, terwijl de rest weggezakt in een lage bank of een loungestoel zit, dan kan je je voorstellen dat de persoon op de barkruk zich buitengesloten voelt. Hoe gezellig die barkkruk aan je kookeiland ook staat.

Ook is het goed om rekening te houden met de positie van je meubilair. Laat de tv niet het focuspunt van je interieur zijn (of doe ‘m helemaal weg), maar zet eens twee banken tegenover elkaar zoals in het huis van Delia Lachance. Daarmee creëer je in één klap veel meer sfeer.

2. Woonkamer gezellig maken? Ga los met decoraties

Onze favoriete tip: als je de woonkamer gezelliger wilt maken, kan je los gaan met decoraties. Een grote hoeveelheid kamerplanten, (nep)bloemen, een mooie gallery wall aan de muur, zachte kussens en kleedjes en andere woonaccessoires maken een huis helemaal af.

Om je interieur wel één geheel te houden, is het belangrijk dat alles bij elkaar past. Zet accessoires in groepjes van twee of drie om meer eenheid te krijgen in de accessoires. Zo voorkom je dat alle accessoires loos in de ruimte staan.

3. Een gezellig interieur met het juiste licht

Geen enkel huis is ooit gezelliger geworden van een bak tl-licht. Niemand vindt het fijn als er een felle lamp recht in zijn ogen schijnt.

De oplossing: ga voor gedimd licht (dat geeft de ruimte meteen een aangename sfeer!), string lights of kleed de ruimte aan met kaarsen en kleine lampen. Wedden dat je woonkamer ‘s avonds ineens een stuk gezelliger is?

4. Je moet naar buiten kunnen kijken

Mensen voelen zich vaak niet op hun gemak als de vensterbank helemaal volgebouwd is. Als je niet naar buiten kunt kijken, geeft dat namelijk een benauwd gevoel.

Hetzelfde geldt voor een grote vaas met bloemen op tafel. Kan je elkaar daardoor niet aankijken? Zet die bos bloemen dan maar beter ergens anders neer. Dat zal de gezelligheid zeker ten goede doen.

5. Gebruik vintage items in je interieur

Wist je dat vintage items je huis ook een stuk gezelliger maakt? Je hoeft heus niet je hele interieur bij de kringloop te shoppen (al kan dat wel dankzij deze tips), maar een aantal accessoires kan de sfeer in huis zeker verbeteren.

Vaak zien vintage items eruit alsof ze een verhaal met zich meebrengen, wat je terugziet in je interieur. Kijk maar naar dit prachtige huis: de slaapkamer van dit vintage appartement is niet wat je verwacht. Je moet van het behang houden, maar de sfeer is in elk geval ongekend.

6. Maak de sfeer af met muziek

De juiste muziek doet wonderen voor de gezelligheid in huis. Ga eens voor een zwoele jazz-playlist op Spotify, of zoek een andere playlist op waar je het warm van krijgt. Binnen no time zit die gezelligheid er helemaal in, wedden?

Maar zet de muziek niet te hard, want dan kan je elkaar natuurlijk niet verstaan. En da’s dan weer heel ongezellig.

Tijd voor inspiratie! Check hier voorbeelden van een gezellig interieur:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze 6 eenvoudige hacks maak je de woonkamer in één klap gezelliger
Sluiten