Low budget manieren om je woonkamer nét iets lichter te maken

Om je woonkamer wat lichter te maken hoef je echt geen nieuw raam te laten plaatsen, een dure verbouwing is niet nodig. Wij hebben low budget manieren om je woonkamer nét iets lichter te maken voor je op een rijtje gezet, zodat jij kunt genieten van een licht interieur.

We kunnen allemaal wel een beetje meer licht gebruiken, zeker in de donkere maanden. Heb je behoefte aan meer licht, maar zit je niet te wachten op grote uitgaven of moeilijke projecten? Dit zijn kleine dingen die je kunt doen voor meer licht in de woonkamer.

Gebruik spiegels

Een of meerdere spiegels strategisch neerzetten kan enorm helpen bij het lichter maken van je woonkamer. Zorg ervoor dat de spiegel (dag)licht weerkaatst. Op die manier maak je optimaal gebruik van het licht dat je al hebt.

Lees ook: Zo laat je een ruimte groter lijken door het gebruik van spiegels

De woonkamer lichter maken met een ander kleed

Dat donkere kleed is wel aan vervanging toe. We horen je al denken: een ander kleed is niet erg goedkoop. Dat ligt eraan. Hoe groter het kleed, hoe duurder het vaak wordt. Er zijn verschillende budgetwinkels die voor een prima bedrag een kleedje in de aanbieding hebben.

Daarnaast kun je ook gaan voor een paar meerdere lichte kleden die je speels een stukje over elkaar heen legt. Zo ontstaat er één groot licht kleed, maar voor een fractie van de prijs.

Ga naar de kringloop

Heb je een donkere salontafel en ben je die wel beu? Ga naar de kringloopwinkel om voor een klein prijsje een lichtere tafel te kopen. Ook met andere meubels kun je op deze manier je woonkamer lichter maken. Soms is het even zoeken, maar zeker als je regelmatig de kringloopwinkel binnenloopt kan je op mooie items stuiten.

Pro-tip: vraag aan de medewerkers wanneer ze nieuwe items in de winkel zetten, of vraag ze om voor je uit te kijken naar lichte meubels. Wie weet hebben ze nog wel iets achter staan!

Geef de kast een likje verf om je woonkamer lichter te maken

Vind je tweedehands meubels kopen toch een tikkeltje duur? Je kan de woonkamer ook lichter maken door die donkere houten kast een likje verf te geven. Ga voor wit of voor een lichte (pastel)kleur en je woonkamer ziet er meteen een stuk frisser en lichter uit.

Gebruik metalen accessoires

Metalen accessoires reflecteren, net als de spiegels, licht. Door bijvoorbeeld een metalen schaal neer te zetten, reflecteert het licht. Het is nét dat accent dat jouw woonkamer een stukje lichter kan maken.

Een nieuwe lamp kopen

Misschien is dit een open deur, maar je kan ook een nieuwe lamp kopen om je woonkamer lichter te maken. Heb je alleen een nieuwe LED-lamp nodig of kun je sowieso wel een extra lamp gebruiken? Een tafellamp in een donker hoekje kan namelijk veel verschil maken, zeker in de donkere maanden met minder daglicht.

Lees ook: Lekker hangen: hier moet je op letten bij het kopen van een eettafel lamp

Meer tips om je woonkamer lichter te maken?

Apartment Therapy

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Low budget manieren om je woonkamer nét iets lichter te maken
Sluiten