Vincent en Carin maakten van een woonboot net buiten Amsterdam dit fijne paleisje

Stel je eens voor: een rotte woonboot 15 km buiten Amsterdam met een taxatiewaarde van €0 en een groot, verwilderd stuk grond. Klinkt misschien niet meteen als een heel aantrekkelijk aanbod toch? Think again.

Vandaag kijken we binnen in het huis van Vincent en Carin, die samen met hun dochter Lou op een woonboot wonen. In het voorjaar van 2016 kochten zij deze toen nog ‘verrotte woonboot’ en maakten er een waanzinnige woonplek van. Ze zagen door al het opknapwerk heen een verborgen droom en aarzelden geen moment. En dat is maar goed ook, want wat een prachtig resultaat heeft dat opgeleverd!

De zomer van 2016 stond voor Vincent en Carin in het teken van bouwtekeningen maken, verschillende vergunningen aanvragen en het uitzoeken van de regelgeving wat betreft de bouw. Maar daarnaast was er natuurlijk ook genoeg leuks te doen! Zo werden er wensenlijstjes gemaakt en werd Pinterest dagelijks afgestruind op zoek naar mogelijke visualisaties van verschillende ideeën en inspiratie voor de indeling en het interieur van de woonboot.

In de herfst begonnen ze uiteindelijk met de bouw. Oftewel: het moment dat alles realiteit werd was aangebroken! Alle ideeën en inspiratie konden nu echt geïmplementeerd worden in het interieur van de woonboot. Vincent en Carin kwamen wekelijks langs om alles te begeleiden en belangrijke keuzes te maken: een voor hen erg bijzondere tijd. Langzaam maar zeker werd hun droom werkelijkheid…

Vincent en Carin wilden graag een zekere eenheid creëren tussen binnen en buiten. Er moest meer speling komen en het interieur moest echt gaan ‘leven’. In het interieur moest door de oorspronkelijke koele elementen van de woonboot zoals beton, staal en glas veel warmte toegevoegd worden waardoor een mooi contrast zou ontstaan.

Trots

Nu ze er drie maanden wonen kunnen ze met trots (en recht) zeggen dat dat gelukt is. Binnen en buiten is echt één geworden. De ruimte heeft een mooi contrast tussen warm en koud en er is een groot dakraam geplaatst om alle rechte hoeken en lijnen van de woonboot te doorbreken.

En alsof dat nog niet genoeg is hebben ze ook nog een enorme prachtige tuin met 220 m2 grond en een overdekte veranda voor de dagen in het voorjaar en najaar. Het gastenverblijf verhuren ze af en toe via AirBnB. De grote tuin loopt door in een weiland met paarden en schapen. Dit zorgt het voor een adembenemend vrij uitzicht.

There’s more

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Nog meer woonboten: