Woon je in een kleine ruimte? Dan moet je eens bij Zoku Loft kijken

Wie in een kleine ruimte woont, moet creatief zijn bij de inrichting. Het helpt dan om veel inspiratie op te doen via Pinterest of hier op Roomed, maar ook uit de meest onverwachte hoekjes kun je ideeën opdoen. Dat ervoer ik onlangs toen ik een nachtje in Zoku Loft verbleef. Dit nieuwe hotelconcept richt zich op zakenmensen, die voor langere tijd in een hotel verblijven, maar juist niet het gevoel willen hebben dat ze in een hotel wonen. Wie regelmatig op zakenreis gaat, belandt meestal in hotelketens met vrijwel altijd dezelfde look, feel en service. Prima, maar je voelt je in zo’n standaard hotelkamer niet echt thuis.

Dat snappen de oprichters van Zoku Loft heel goed en daarom maakten zij geen hotelkamers, maar lofts met handige features voor zakenlui. De video zag er al veelbelovend uit en inmiddels heeft het hotel haar deuren aan de Weesperstraat in Amsterdam geopend. Reden te meer om eens te onderzoeken hoe ‘niet-standaard’ Zoku Loft daadwerkelijk is. Ik sliep een nachtje in de loft, prikte een vorkje mee en werkte een ochtend vanuit het hotel. In dit artikel deel ik mijn ervaring én lessen voor het inrichten van een kleine ruimte.

Inchecken kun je van tevoren al zelf doen via de app. In die app zie je ook meteen wat er zoal te doen is in de stad en je kunt ook aangeven of je gebruik wilt maken van extra services, zoals een fiets of box bureau accessoires. Handig!

In het hotel ga je meteen naar de bovenste etage, waar je aankomt in een prachtige kas op het dak. De social area met bar en werkruimte is ook meteen de receptie, waar je zelf je sleutel kunt ophalen via een scherm.

Ook op de bovenste etage: het restaurant met, niet geheel onbelangrijk, goed eten!

De loft waar ik sliep was 30 vierkante meter groot. De kleinere lofts zijn 24 vierkante meter groot en die heeft net een andere indeling. Alle lofts beschikken over een keuken, badkamer, bed en zithoek mét een handige rol papier die je kunt gebruiken voor notities tijdens brainstormsessies.

Er is ook een heel chille bank.

Als je de kunst aan de muur niet mooi vindt, kun je die omruilen op de gang.

Dat deed ik dus ook, want kunst is voor mij belangrijk om je ergens thuis te voelen.

Via een uitschuifbare trap kom je in de slaaploft, die verborgen zit achter een houten roomdivider. Dit is wel echt dé oplossing voor iedereen die in een studio woont.

Door het bed te verhogen, maak je optimaal gebruik van de hoogte. De ruimte onder het bed kun je gebruiken als kast. De trap kun je makkelijk wegschuiven zodat je genoeg beweegruimte overhoudt in de rest van de studio. De roomdivider scheidt het slaapgedeelte van het woongedeelte en door de verhoging en de verschuifbare trap voorkom je dat visite zomaar op je bed gaat zitten.

Zelfs onder de trap zit een verborgen opbergplek!

In een klein huis moet je alle ruimte benutten. Dus ook de ruimte onder de trap: hier wat ideeën.

Hoewel Zoku Loft aan de drukke Weesperstraat ligt, hoor je het verkeer binnen he-le-maal niet. Je kunt dus in alle rust doorwerken terwijl het verkeer buiten door raast.

Conclusie
De loft is alles behalve standaard. Het design klopt van top tot teen en alles is afgestemd op het drukke leven van zakenmensen: van snel wifi tot prettige werkruimtes in de loft én in de social area. Kortom, Zoku Loft is wat mij betreft een vernieuwend hotelconcept met originele kamers die echt als een huisje aanvoelen.

MEER LEZEN
We ontdekten ook The Hoxton aan de Amsterdamse gracht én sliepen een nachtje in een oude tramremise, die werd omgetoverd tot hotel.